­

Bent u in de leeftijd 15 t/m 22 jaar en doet u aan wielrennen of wilt u daarmee beginnen? Bij de Wielervereniging Noordwesthoek hebben we voor uw leeftijdscategorie een mooie groep nieuwelingen, junioren en belofte, u bent welkom. Deze afdeling wordt apart getraind door ervaren trainers.

Wie wedstrijden wil rijden kan dat met onze vereniging doen. We reizen af naar mooie KNWU-wedstrijden en ook bij de Voorjaars- en zomeravondcompetitiewedstrijden in de regio komen we regelmatig aan de start. Op de site van de Voorjaars- en zomeravondcompetitie vindt u ook de regelementen van deze wedstrijden. Licentiehouders in de nieuwelingen-, junioren- en beloftecategorie en leden met een basislidmaatschap bij de KNWU kunnen bij ons terecht. 

Is het rijden van wedstrijden nog een brug te ver? Ook dan bent u welkom bij de trainingen, wie weet kunnen we samen zover komen dat wedstrijden wel binnen uw bereik komen. Blijkt dat lastig, dan kunnen we in overleg kijken of de overstap naar de senioren voor wielrenners boven de 17 jaar niet een goede stap is. Bij onze vereniging is iedere wielrenner welkom, plezier in de sport is het belangrijkste en meedoen is belangrijker dan winnen.

Algemeen:

In de categorieën jeugd, nieuwelingen en junioren is er een maximum aan het verzet dat u op uw fiets mag monteren. Dit om te voorkomen dat u een zo zware versnelling gaat trappen dat dit slecht is voor uw lichaam. Een uitgebreide uitleg hiervan vindt u op de site van de KNWU. Een overzicht van de verzetten bij verschillende combinaties van tandwielen vindt u in de volgende verzettentabel.

Binnen onze vereniging hebben we uiteraard ook onze spelregels. Lees die even door voor u naar de trainingen komt op reglementen.

Informatie over het lidmaatschap vindt u op lidmaatschappen.

Onze vereniging stelt aan haar leden tegen kostprijs clubkleding beschikbaar. Informatie daarover vindt u op kleding

Voor algemene informatie kun je contact opnemen met onze jeugdcommissie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor specifieke informatie over de trainingen kun je contact opnemen met onze trainers via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingen:

Leden uit de belofte-categorie (19 t/m 22 jaar) kunnen desgewenst ook meetrainen met de leden uit de seniorencategorieën.

De junioren en beloftes bereiden zich vanaf de eerste zaterdag in de maand november tot aan de jaarwisseling voor op het nieuwe seizoen met gezamenlijke duurtrainingen of een deelname aan een veldtoertocht.

De gezamenlijke voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de nieuwelingen, junioren en beloftes begint na de jaarwisseling. Nieuwelingen, zowel jongens als meisjes, trainen gezamenlijk met de junioren en beloftes (uiteraard met verschillen in duur en intensiteit).

 • Dinsdagavond:
  • Tijdstip en locatie:
   • Vanaf de eerste dinsdagavond in januari tot aan het begin van de zomertijd vanaf 19:00 uur op de Tippe in Staphorst
   • Vanaf het begin van de zomertijd t/m het Nederlands Club Kampioenschap (NCK), in september om 18:30 uur op diverse locaties in de omgeving van Hasselt met vertrek vanaf het evenemententerrein de Tippe in Staphorst.
  • Trainingsduur: tot ca. 20:15 uur
  • Inhoud: nadruk op intensieve (interval) trainingen
  • Onderbreking: vier weken zomervakantie
  • Als er op dinsdagavond een Zomeravondcompetitiewedstrijd wordt gehouden vervalt de training.
 • Donderdagavond:
  • Tijdstip en locatie:
   • Vanaf het begin van de zomertijd t/m het Nederlands Club Kampioenschap (NCK), in september om 18:30 uur op diverse locaties in de omgeving van Hasselt met vertrek vanaf de supermarkt aan de Buiten de Venepoort 5, 8061 KM in Hasselt.
  • Trainingsduur: tot ca. 20:30 uur
  • Inhoud: nadruk op duurvermogen
  • Onderbreking: vier weken zomervakantie
  • De training kan wijzigen om rekening te houden met de belasting van de renners i.v.m. het wedstrijdprogramma van de renners in het weekend
  • Als er op donderdagavond een Zomeravondcompetitiewedstrijd wordt gehouden vervalt de training.
 • Zaterdag:
  • Vanaf de eerste zaterdag in januari tot aan het begin van de zomertijd gezamenlijke duurtrainingen, deelname aan een veldtoertocht of deelname aan de voorjaarscompetitiewedstrijden in de regio. Later in het seizoen wordt deze zaterdagtraining vervangen door de invulling zoals omschreven bij de donderdagavond.

Naast de clubtrainingen geeft de trainer schema’s door, die de renners kunnen volgen. Het volgen van deze trainingen is uw eigen verantwoordelijkheid.

Vanaf het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) tot begin november (junioren en belofte) of de jaarwisseling (nieuwelingen) is er een rustperiode tussen de wielerseizoenen. Vraag aan de trainers hoe u die het best in kunt vullen. Zij adviseren u daarin graag.

Voor de definitieve planning van de trainingen zie onze agenda. Dan komt u niet voor verrassingen te staan als bijvoorbeeld een training is afgelast.

Wedstrijden:

Hieronder is uitgebreid omschreven hoe en waar u kunt deelnemen aan wedstrijden.

Een actueel overzicht van alle wedstrijden wordt weergegeven in de kalender op de website van de KNWU en op www.zomeravondcompetitie.info

Trainingswedstrijden:

Vanaf begin februari wordt gezamenlijk deelgenomen aan de regionale voorjaars – en zomeravondcompetitie. Er is een gezamenlijk vertrek op de fiets vanaf de de supermarkt aan de Buiten de Venepoort 5, 8061 KM in Hasselt.

Klassiekers Nieuwelingen en junioren heren:

 • We proberen het vervoer naar de wedstrijden gezamenlijk in overleg te regelen als dat niet lukt moet individueel vervoer geregeld worden.
 • Voor een klassieker dient u 1,5 uur voor de start aanwezig te zijn. De ploegleiders geven via de mail of App aan wat/waar/hoe laat etc.

Criteriums Nieuwelingen en Junioren heren:

 • Voor de criteriums dient u als renner zelf in te schrijven. Ga naar “mijn KNWU” , vervolgens “wedstrijden” en selecteer uw categorie en meldt u aan voor de wedstrijd die u wilt rijden.
 • De ploegleiders adviseren om bij het ontbreken van deelname aan een klassieker in een weekend een criterium te rijden. Bij voorkeur niet alleen criteriums voor uw eigen categorie. Maar voor nieuwelingen ook gecombineerde criteriums van nieuwelingen/junior dames. Voor junioren ook gecombineerde criteriums van junioren/amateurs.

Klassiekers Nieuwelingen en junioren dames:

 • Bij de klassiekers is er geen vaste ploegleider aanwezig. Af en toe zal de ploegleider van de nieuweling/junior jongens aanwezig zijn. Als de ploegleider van de nieuweling/junior jongens niet aanwezig is wordt van de ouders verwacht dat zij die rol op zich nemen. Binnen de Noordwesthoek wordt nog gezocht naar een ploegleider nieuweling -/junior dames.
 • We proberen het vervoer naar de klassiekers gezamenlijk in overleg te regelen als dat niet lukt moet individueel vervoer geregeld worden.

Criteriums nieuwelingen en junioren dames:

 • Voor de criteriums dient u als renner zelf in te schrijven. Ga naar “mijn KNWU” , vervolgens “wedstrijden” en selecteer uw categorie en meldt u aan voor de wedstrijd die u wilt rijden.
 • We proberen het vervoer naar de klassiekers gezamenlijk in overleg te regelen als dat niet lukt moet individueel vervoer geregeld worden.
 • De ploegleiders adviseren om bij het ontbreken van deelname aan een klassieker in een weekend een criterium te rijden. Bij voorkeur niet alleen criteriums voor uw eigen categorie, maar ook gecombineerde criteriums van nieuwelingen/junior dames of junior-/ elite dames.
­