­

Spannende wedstrijden tijden het NK jeugdwielrennen in Ameide.

De beste jeugdwielrenners in de leeftijd van 8 tot 14 jaar streden zaterdag 15 juni om de titel van Nederlands Kampioen in Ameide.

Tijdens de wedstreden bleek dat de renners niet alleen sterk moesten zijn, maar dat veel stuurmanskunst nodig was om het lastige parcours af te leggen. Door de regenbuien veranderden de omstandigheden continu en was het lastig om de bochten goed in te schatten. Dit bleek ook uit de valpartijen in de laatste bochten voor de finish.


Op het parcours van Hasselt hebben de jeugdrenners laten zien hoe mooi de wielersport kan zijn. In
In alle categorieën werd heel hard gereden en er ging niet één gesloten peloton naar de finish. Het
was een prachtig schouwspel hoe de jeugdige rijders vochten voor de winst. De wedstrijd op bochtige
parcours in Hasselt was voor de renners uit district Oost de laatste en voor velen de beslissende
selectiewedstrijd voor het aankomende NK wegwielrennen in Ameide. In een sterk bezet
deelnemersveld, er stonden maar liefs 5 Nederlands kampioenen aan de start, kwamen de
deelnemers uit onze regio heel goed voor de dag.

https://wvnoordwesthoek.nl/foto-s/jeugdronde-van-hasselt-2019.html

 

Verslag trainingsweekend Ommen

jeugdkamp 2018 4 20180528 1683587185

Van 2 t/m 4 maart zijn de jeugdrenners van WV Noordwesthoek op trainingskamp geweest naar De Wolfskuil in Ommen. Op vrijdagmiddag om 15.00 uur vertrok het peloton onder Siberische omstandigheden vanuit Hasselt op de fiets richting Ommen, dat wil zeggen met een ijskoude windkracht 4 pal tegen. De jongste renners, tot categorie 4 gingen met de auto vanwege het straffe weer. Met een gezellige tegenwind werd koers gezet richting Ommen. Lekker draaiend hield iedereen het warm en werd in een goede sfeer Ommen bereikt. Op ca. 500 meter voor de Wolfskuil kwamen de trainende kids Henk Wind tegen. Henk stelde voor nog even een lusje te doen zodat hij ook nog even de benen kon strekken na een weigerende auto zodat hij de hele rit niet heeft mee kunnen maken. De kids waren zeer verheugd Henk tegen te komen.

Op 3 maart is de jeugd van de Noordwesthoek op trainingskamp geweest. Vrijdagmiddag om half 5 vertrok het peloton vanuit Hasselt richting Zwolle. Dat het licht regende voelden de renners niet eens, ze zijn immers wel wat gewend. Dat ze tegen de wind in moesten zagen ze slechts als een uitdaging. Bij de eerste stop stapte er een aantal renners in de bus, er zijn immers grenzen. De anderen gingen weer op weg naar de volgende stop: Dalfsen. Na een korte pauze klikten de schoenen weer in de pedalen en werd de tocht vervolgd naar De Wolfskuil in Ommen, waar ze binnen no time de al aanwezige ouders verrasten, die dachten dat ze nog lang de tijd hadden om de boodschappen uit te pakken.

­