­

Ben jij in de leeftijd t/m 14 jaar en ben jij bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden om te gaan wielrennen? Dat vinden wij natuurlijk leuk en wielervereniging Noordwesthoek helpt je hier graag bij. Lees dit verhaal maar eens door en als je vragen hebt, mag je ze altijd stellen.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de jeugd, lid worden, trainen en trainers- en trainingsfaciliteiten. Onze vereniging heeft als doel je in een sportieve en veilige omgeving te laten trainen.

Een warm welkom:

  • Als je geïnteresseerd bent in het wielrennen, meldt je dan aan als lid. Dan regelen wij de verzekering voor je.
  • Als je geen fiets, helm of handschoenen hebt mag je drie maanden gebruik maken van een leenfiets en helm.
  • Voordat je een fiets mee krijgt, betaal je een borg van 50 euro.

Trainingen:

Wil jij de nieuwe Anna van der Breggen of Pascal Eenkhoorn worden? Meld je dan aan bij de Wielervereniging Noordwesthoek! Wij trainen twee keer in de week op De Tippe in Staphorst. Er getraind op maandag- en donderdagavond van 18.15 uur tot 19.15 uur in de maanden maart t/m september.

De jeugdleden worden getraind door Henk Wind. Hij is de hoofdtrainer maar wordt bijgestaan door een aantal hulptrainers. Voor de definitieve planning van de trainingen zie onze agenda. Dan komt u niet voor verrassingen te staan als bijvoorbeeld een training is afgelast.

De jongens categorie 7 en meisjes categorie 6 die het volgende seizoen nieuweling worden, trainen na de zomervakantie op donderdagavond mee met de nieuwelingen/junioren. Zij vertrekken om kwart over zes vanaf evenemententerrein de Tippe in Staphorst. De jongens categorie 7 en meisjes categorie 6 trainen op maandagavond met de jeugd mee.

De jeugd bestaat uit zeven leeftijdscategorieën, daarna ga je naar de nieuwelingen. Wedstrijden zijn er per categorie. Voor een actueel overzicht van de leeftijdscategorieen kijk je op site van de KNWU.

Wedstrijden:

Een actueel overzicht van alle wedstrijden wordt weergegeven in de kalender op de website van de KNWU en op www.zomeravondcompetitie.info. Op de site van de Voorjaars- en zomeravondcompetitie vind u ook de regelementen van deze wedstrijden.

Wielrenners met een licentie van de KNWU kunnen deelnemen aan mooie KNWU-wedstrijden in de regio en aan de voorjaars- en zomeravondcompetitie kun je zelfs meedoen als je alleen een basislidmaatschap bij de KNWU hebt. Ben je nog niet aan het rijden van wedstrijden toe? Ook dat is geen probleem, blijf lekker trainen, misschien komen die  wedstrijden later wel. Plezier in je sport is ook bij Wielervereniging Noordwesthoek het belangrijkste, veel belangrijker dan winnen.

Algemeen:

In de categorieën jeugd, nieuwelingen en junioren is er een maximum gesteld aan de zwaarste versnelling die je op je fiets mag monteren. Dit om te voorkomen dat je een zo zware versnelling gaat trappen dat dit slecht is voor je lichaam. Wielrenners spreken niet over de zwaarste versnelling maar over het maximale verzet, dat komt op hetzelfde neer.  Een uitgebreide uitleg hiervan vind je op de site van de KNWU. Een overzicht van de verzetten bij verschillende combinaties van tandwielen vind je in de volgende verzettentabel.

Binnen onze vereniging hebben we uiteraard ook onze spelregels. Lees die even door voor je naar de trainingen komt op reglementen.

Informatie over het lidmaatschap vind je op lidmaatschappen.

Onze vereniging stelt aan haar leden tegen kostprijs clubkleding beschikbaar. Informatie daarover vind je op kleding

Voor algemene informatie kun je contact opnemen met onze jeugdcommissie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor specifieke informatie over de trainingen kun je contact opnemen met onze trainers via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­