­

8 juni hebben wij met een geweldig leuke groep toppers van de NWH deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen in Zuidland. Het was een stukje rijden maar daar kregen we ook veel mooie uitslagen voor terug. Sommige jeugdrenners waren al op vrijdag vertrokken naar Zuidland zodat ze 's avonds het mooie technische parcours al konden verkennen. Ze hadden er een mooi parcours van gemaakt daar in Zuidland, waar ook menig wielertopper zijn roots heeft liggen.
Fabio Jacobsen heeft geweten dat de NWH jeugd er was. 'gewoon even bij zijn huis aanbellen toch?' En dan samen met hem op de foto, geweldig trots dat ze waren!!
En dat dit inspireert zagen wij zaterdag terug in de wedstrijden. Met twee Nederlands kampioenen Naud Hooikammer en Tim Jansen keerden wij zaterdagavond weer terug naar het thuishonk.  Natuurlijk zijn wij bijzonder trots op deze kanjers, maar niet minder een groot compliment aan alle NWH jeugdrenners die hebben gestreden in alle categorieën en genoten van deze bijzondere ervaring.

Naud Hooikammer NEDERLANDS KAMPIOEN

Vayen mocht in haar categorie ook het podium op een prima 4e plek. Lois en Vinny hebben gevochten in hun categorie, daar waar Lois sprintte voor de titel en uiteindelijk het podium op mocht voor haar mooie 2e plek, Kwam Vinny met een groepje sprintend op de finish af voor plek 2, uiteindelijk was het ook Vinny die er er vandoor  ging met deze mooie tweede plek.  Voor Lois was dit de tweede keer op rij dat ze op een mooie tweede plaats eindigt op het NK.

Vince en Tim hebben samen in de zelfde categorie gestreden om de titel. Tim won de Titel, daar waar Vince trots kan zijn op een mooie 6e plaats waarbij hij ook nog kort in de remmen moest voor een valpartij.

Hierna was het de beurt aan Bente. Een grote groep meiden die mocht strijden voor de titel, waarbij Bente alles heeft gegeven en knap als 29e over de streep wist te komen.

Ook Yannick en Floris gingen van start in een grote groep. Waarbij Floris ver van achter moest starten en mede hierdoor een zware wedstrijd had, heeft hij alles gegeven. En kwam hij als 46e over de streep. Yannick kon direct voorin meerijden en dus  meestrijden om de titel. Af en toe op kop gereden. Helaas zat Yannick in de laatste bocht achter een valpartij waar hij helaas ook bij lag. ( op dat moment reed hij op de 5e positie) Yannick is uiteindelijke als 24e over de streep gekomen, Topper!

Lisa had helaas ook de pech als laatste te mogen vertrekken, ze kon zich mooi in het groepje mengen en heeft er een mooie wedstrijd van gemaakt. Met een mooie 12e plek sloot ze het NK af.

Nu was het de beurt aan Seth en Jesse in categorie 5 jongens. Seth kon zich gelijk vanaf de start in de voorste groep 'gooien', waar Jesse als laatste vertrok. Jesse wist zich goed naar voren te knokken en reedt een super wedstrijd.
Seth liet zich goed van voren zien en zat zelfs in de laatste ronde op kop te beuken. De groep was echter zo groot dat het een lastige klus werd hier podium te rijden.  Een prima wedstrijd met een mooie 17e plek was er voor Seth.

Als laatste van de jeugd was het de beurt aan Josephine meisje categorie 5. Ook hier was een groot deelnemers veld en ook Josephine moest bijna achteraan starten. Het was bijna onmogelijk om naar voren te komen, er werd gigantisch hard gereden door de meiden. Josephine kwam in een groepje terecht waar ze hebben gestreden voor plek 20. Met een fraaie 25e plek mag ze best tevreden zijn.

Het was een prachtig Nederlands Kampioenschap,  met super mooie resultaten van de NWH jeugdtoppers.

Natuurlijk danken wij onze sponsoren voor de mooie kleding, bidons en andere mogelijkheden om goed te trainen en wedstrijden te rijden en de mooie nieuw tent welke wij konden gebruiken op het Parcours. Wij hopen dit seizoen nog mooie wedstrijden te fietsen in ons mooie ROOD WIT BLAUWE NWH clubtenue,
waarbij onze Nederlands Kampioen Naud en Tim in een wel hele speciale ROOD WIT BLAUWE trui mogen fietsen dit jaar.