­

Na een lange periode met tal van coronamaatregelen mochten de wielrenners uit de wijde regio donderdagavond eindelijk weer een sportieve strijd met elkaar aangaan. De zomeravondcompetitie ging namelijk van start met de wielerronde van Rouveen.

De jeugdcategorieën beten het spits af om 18.15 uur. Een stevige bries leidde ertoe dat de jonge renners flink aan het werk moesten. Hier volgen de prijswinnaars per categorie. E: 1. Dion Brakke, 2. Seth van der Sluis, 3. Roan van der Meulen. D: 1. Imke Menting, 2. Jaylinn Brakke, 3. Finn Menting. C: 1. Gijs Schoonvelde, 2. Marijn Bruins.

Foto 2021 07 02 13 07 12 14Foto 2021 07 02 13 07 16 15

Senioren

Daarna volgden om 19.00 uur de senioren in de A- en B-klasse, die kort na elkaar vertrokken. De eerste ronde werd geneutraliseerd afgelegd, waardoor de renners hun plek in het peloton rustig konden innemen. Na deze neutralisatieronde werd in beide klassen hard gereden. Al in de eerste echte ronde ontsnapte een kopgroep van 3 renners uit het peloton van de B-klasse. Deze drie werkten goed samen en hun ploeggenoten drukten het tempo in het peloton. Hoewel er best veel pogingen werden gedaan om het leidende trio te achterhalen, lukte dit niet. De achterstand groeide naar een minuut, waarna de kopgroep na 50 kilometer om de podiumplekken mocht sprinten. Derde werd Brent Nijboer uit Zwolle, tweede Bastiaan van der Kraan uit Hoogeveen, en Toinne Vriezen uit Amersfoort mocht zich de winnaar van de B-klasse noemen.

Foto 2021 07 02 13 07 32 18

Eenling

Ondertussen was bij de wedstrijd van de A-klasse ook een mooie kopgroep ontstaan. De achterstand van het peloton groeide tot bijna 2 minuten en het werd algauw duidelijk dat ook deze kopgroep om de winst mocht gaan strijden. De renners van het elite-beloftenteam van WV de IJsselstreek waren goed vertegenwoordigd en zij leken hun overtalsituatie goed uit te spelen. Toch ging eenling Mark Prinsen uit Heerenveen (oud-inwoner van Wanneperveen en oud-shorttracker) er met de eerste plaats vandoor. Hij won de wedstrijd in de A-klasse, na bijna 2 uur koers. Jasper Schouten uit Harderwijk (tweede) en Maarten Vierhout uit Nunspeet (derde) - beiden lid van WV de IJsselstreek - maakten het podium compleet.