­

Verslag trainingsweekend Ommen

jeugdkamp 2018 4 20180528 1683587185

Van 2 t/m 4 maart zijn de jeugdrenners van WV Noordwesthoek op trainingskamp geweest naar De Wolfskuil in Ommen. Op vrijdagmiddag om 15.00 uur vertrok het peloton onder Siberische omstandigheden vanuit Hasselt op de fiets richting Ommen, dat wil zeggen met een ijskoude windkracht 4 pal tegen. De jongste renners, tot categorie 4 gingen met de auto vanwege het straffe weer. Met een gezellige tegenwind werd koers gezet richting Ommen. Lekker draaiend hield iedereen het warm en werd in een goede sfeer Ommen bereikt. Op ca. 500 meter voor de Wolfskuil kwamen de trainende kids Henk Wind tegen. Henk stelde voor nog even een lusje te doen zodat hij ook nog even de benen kon strekken na een weigerende auto zodat hij de hele rit niet heeft mee kunnen maken. De kids waren zeer verheugd Henk tegen te komen.

 

Na een snelle douche, vooral om op te warmen, konden de renners langs het lopende pasta/nasi/stamppotbuffet, waarbij ontdekt werd dat boerenkool met pindasaus helemaal geen verkeerde combinatie is.

Toen iedereen weer aangesterkt was, werden de zaklampen tevoorschijn getoverd voor het smokkelspel in het donkere bos. De opdracht luidde: kaartjes met een nummer erop naar de andere kant van het bos smokkelen, zonder gespot te worden door de douanier. Als dat lukte, werd je beloond met het aantal dropjes dat op het kaartje stond. Afgezien van iemand die uit een bramenstruik gered moest worden hebben de smokkelaars een knap staaltje smokkelwerk laten zien, want de zak met dropjes was aan het eind van het spel schoon op.

De volgende ochtend begon de een iets meer uitgerust dan de ander, aan de ochtendtraining om 10 uur. Met de gevoelstemperatuur een flink eind onder 0 was het zaak je goed warm aan te kleden en waarom je dan als een halve ninja op de fiets diende te stappen moest aan de jongsten nog wel even uitgelegd worden. Om half 11 besteeg iedereen zijn stalen ros en werd gezamenlijk koers gezet naar de “Côte De Lemele”, ook wel Lemelerberg. Daar werden de groepen gesplitst in tot en met categorie 4 en vanaf categorie 4. De bikkels tot en met categorie 4 hebben samen met Edwin en Arjan de nodige keren de Lemelerberg beklommen. De één wat sneller dan de ander maar het zweet stond op de rug. En daar was het om te doen. Trainen!! De oudste jeugd werd onder leiding van Henk, Sjermo en Lisa Winters even flink afgeknepen. Zij bedwongen de Luttenberg, de Hellendoornseberg, de berg nabij het sanitorium in Hellendoorn en natuurlijk de Lemelerberg. Ook zij hadden het zweethemd nat en ook hier werd duidelijk wie afgelopen winter lekker heeft doorgetraind en wie wat minder had gedaan deze winter.

Na een kop soep en broodje knakworst kon er even uitgerust worden waarna de tweede training van de dag op het programma stond. Voor de jongsten was er ‘droogtraining’ in de Wolfskuil in het bos: tikkertje, verstoppertje, boompje verwisselen en… op zoek naar de wolf, want die moet toch ergens zitten..? De hogere categorieën hadden stiekem gehoopt op het slechtweerplan: naar het zwembad. De trainers kenden echter geen genade: de weg was schoon dus er kon gefietst worden. En zo klikten ze met lichte tegenzin weer in de pedalen en alle heuvels in de omgeving werden verkend en bedwongen, totdat de tong in de spaken hing. In een zeer strak tempo werden 4 grote ronden verreden waarvan de laatste in wedstrijdvorm. Op Henk Winds eigen manier werd geëvalueerd. Voor menigeen gold deze training echt als: “Het seizoen is weer begonnen”.

De wolf is nooit gevonden maar aan tafel verschenen daarna wel vijftien hongerige wolven, die nog voordat de koks het zweet van het voorhoofd konden vegen, een reuzenstapel pannenkoeken wegwerkte. De dag werd afgesloten met de Bonte Avond. Deze werd geopend met de benoeming van de Stroopwafelkampioen. Wie had voor de vereniging het afgelopen jaar de meeste stroopwafels verkocht en op die manier dit trainingskamp mede mogelijk gemaakt? Het waren er twee: Naomy Mulder en Lucas Trapman mochten de bekers in ontvangst nemen. Daarna barstte het feest los met een aantal spetterende acts: renners en begeleiding streden om het hards in ‘Finish the Lyrics’, waarbij alle schroom overboord ging, wat leidde tot een niet geheel zuivere maar o zo felle strijd. De M&M’s hadden een quiz georganiseerd waarbij de ouders van tevoren stiekem informatie moesten geven over hun zoon/dochter. Annelynn Akkerman bleek het best op de hoogte van de karaktereigenschappen en talenten van onze jeugd en won foutloos de quiz. Bij de ‘Just Dance Battle’ ontdekten we waar Fien Winters haar dansgenen vandaan heeft en won zowel vader als dochter een prijs. Het feest is nog een poos doorgegaan waarbij natuurlijk de polonaise, de tsjoetsjoewa en de macarena uitbundig gedanst werden.

De volgende ochtend werd het harde trainen en de algehele sportiviteit beloond met een bosspel: Levend Stratego in wielervariant. Toen de slaapzalen weer min of meer toonbaar waren, werden de ouders onthaald met koffie en het verzoek om de bagage mee te nemen, omdat de meeste renners nog mee terug wilden fietsen naar Hasselt. We hebben een supergezellig en intensief weekend gehad en verklaren het wegseizoen hiermee voor geopend!

Meer foto's in het album.

­