Geschiedenis

Toen in het voorjaar van 1966 besloten werd tot de oprichting van een wielerclub had men nog geen idee wat de toekomst zou brengen, al waren de oprichters niet over een nacht ijs gegaan. Al twee jaar bestond er in Hasselt een supportersclub. Bewust werd de naam ‘’Noordwesthoek’’ gekozen, om de streekfunctie van de vereniging aan te geven.
De Wielervereniging Noordwesthoek is opgericht op 24 maart 1966, 25 leden waren tijdens de oprichtingsvergadering aanwezig in Hotel Rozendaal te Hasselt.
In april 1966 kunnen de leden van de Noordwesthoek voor het eerst eigen clubshirts aantrekken.

Op 18 februari 1967 opende burgemeester Malcorps van Hasselt het fraaie clubhuis, waarmee wij één van de weinige wielerclubs in het land waren met een eigen onderkomen.

De inmiddels landelijk befaamde “Omloop van Noordwest Overijssel” wordt op 22 april 1972 voor het eerst door onze vereniging georganiseerd en verreden. Het is een wedstrijd voor nieuwelingen en junioren en in 2014 heeft reeds de 42e editie plaatsgevonden.

Het ledental stijgt gestaag en er worden veel sportieve successen geboekt. In de loop de jaren is binnen de vereniging een bloeiende jeugdafdeling (8 t/m 14 jaar) opgezet en uitgebouwd. Deze zware maar mooie sport heeft de jeugd veel te bieden: karaktervorming, doorzettingsvermogen, wilskracht, en een goede conditie met een gezond “lijf” zijn slechts enkele voorbeelden. Ook in de toekomst zal de jeugdafdeling hoog in het vaandel blijven staan.

Er zijn door de NWH inmiddels heel wat evenementen georganiseerd, met als hoogtepunt de jaarlijks terugkerende klassieker ‘Omloop van Noordwest Overijssel en de Ronde van Hasselt.