Informatie

Hoi fietsliefhebber,

Jij bent nieuwsgierig naar de wielervereniging Noordwesthoek. Misschien wil jij ook wel gaan wielrennen, dat vinden wij natuurlijk leuk. Lees dit verhaal maar eens door en als je vragen hebt, mag je ze altijd stellen. Henk, Jan of John kunnen je vast wel antwoord geven.

Ø Als je geïnteresseerd bent in het wielrennen, mag je een paar keer op proef mee trainen.

Ø De eerste 3 maanden zijn gratis en als je geen fiets hebt mag je gebruik maken van een leenfiets. Na deze maanden beslis je of je lid wilt worden of niet.

Ø Na deze periode is het mogelijk een fiets te huren. Je betaalt hiervoor 15 euro per maand.

Ø Voordat je een fiets mee krijgt, betaal je een borg van 50 euro. Als er iemand is die ook kennis willen maken met het wielrennen, heeft deze voorrang wat betreft het gebruik maken van de leenfietsen.

Ø Als je zeker weet dat je deze sport leuk vindt, mag je lid worden van de vereniging. Het lidmaatschap kost 45 euro per jaar (automatische incasso). Met dit lidmaatschap heb je automatisch een basislidmaatschap van de KNWU.

Ø Er wordt 2 keer per week getraind: maandag- en donderdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur op de Tippe in Staphorst. Het dragen van een helm en handschoenen is verplicht. Ook deze kun je evt. lenen van de vereniging.

Ø De jeugdleden worden getraind door Henk Wind. Hij is de hoofdtrainer maar wordt bijgestaan door een aantal hulptrainers. Soms zijn er zelfs ouders die een helpende hand bieden, op deze manier wil de vereniging de jeugdleden zoveel mogelijk aandacht geven.

Ø Tijdens de trainingen zijn er regels die de trainers belangrijk vinden. Zo willen we dat de baan in zijn geheel vrij is voor de renners, de ouders die kijken moeten achter de hekken staan. Daarnaast verwachten we dat de renners, bij een temperatuur onder de 16 graden Celsius, met bedekte armen en benen rijden. Tevens worden de renners verzocht een binnenband voor de fiets bij zich te hebben en is het verstandig een gevulde bidon en wat eten mee te nemen.

Ø WV Noordwesthoek is een wedstrijdvereniging. Dat betekent dat er getraind wordt op wedstrijdniveau, de vereniging stimuleert de renners mee te doen aan wedstrijden.

Ø De leden kiezen zelf welke wedstrijden verreden worden: je kunt kiezen voor de zomeravondcompetitie en/of de wedstrijden van de KNWU.

Ø De ZAC wordt op dinsdag- en donderdagavond verreden, meer info vind je op www.zomeravondcompetitie.info

Ø De KNWU-wedstrijden staan gepland op zaterdag en/of zondag en soms op feestdagen.

Ø Als je KNWU-wedstrijden wilt rijden, dien je in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie en een chip. Zie de site van Mylaps. Voor de ZAC volstaat een basislicentie.

Ø De wedstrijden rijd je in de nieuwste clubkleding, voorzien van de sponsoren.

Ø De jeugd bestaat uit 7 categorieën, daarna gaat je naar de nieuwelingen.

Ø Categorie 7 traint niet op maandag, maar in plaats daarvan gaan ze mee met de nieuwelingen op dinsdagavond. Zij vertrekken om kwart over 6 vanaf supermarkt de Golff in Hasselt. Categorie 7 traint op donderdagavond met de jeugd mee.

Ø Nieuwelingen en junioren trainen ook op donderdagavond vanaf 18.30 uur vanaf de Tippe bij Henk van Dijk.

Ø Voor de winterperiode zijn er verschillende mogelijkheden:

a. Je mag de baan op in Apeldoorn. De NWH is vriend van De Adelaar, wat inhoudt dat je korting krijgt.

b. Je kunt ervoor kiezen te gaan veldrijden in Kampen. Ben je tussen de 8 en 13 jaar dan mag je op dinsdagavond vanaf 18.00 uur trainen bij de KWC. Martin van Dijk organiseert deze veldrijtrainingen. Kinderen vanaf 13 jaar kunnen om 19.00 uur aan de slag. Na deze training is er douchemogelijkheid. Wat betreft het veldrijden kun je KNWU-wedstrijden rijden, ook is er de GOW waar je aan mee kunt doen. Voor deze laatste wedstrijden heb je alleen een basislicentie nodig. Voor de KNWU-veldritten heb je naast een wedstrijdlicentie ook een chip nodig.

Ø De NWH biedt zijn leden clubkleding aan met de sponsoren erop (tegen kostprijs). Hiervoor kun je terecht bij Sjermo Eenkhoorn.

Wil je nog meer weten? Vraag het of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Belangrijke sites: www.zomeravondcompetitie.nl; www.mylaps.com;

www.gow.nu; www.knwu.nl; www.omnisportapeldoorn.nl

Belangrijke personen binnen de NWH:

Henk Wind - jeugdtrainer

Sjermo Eenkhoorn - kledinguitgave

Jan Jonkers hulptrainer - jeugdcommissie

John van der Veen – jeugdcommissie