Spannende wedstrijden tijden het NK jeugdwielrennen in Ameide.

De beste jeugdwielrenners in de leeftijd van 8 tot 14 jaar streden zaterdag 15 juni om de titel van Nederlands Kampioen in Ameide.

Tijdens de wedstreden bleek dat de renners niet alleen sterk moesten zijn, maar dat veel stuurmanskunst nodig was om het lastige parcours af te leggen. Door de regenbuien veranderden de omstandigheden continu en was het lastig om de bochten goed in te schatten. Dit bleek ook uit de valpartijen in de laatste bochten voor de finish.

Joëlle bleek in categorie 6 (13 jarige meisjes) over de juiste balans te beschikken en trok vol overtuiging de overwinning naar haar toe. Tijdens haar wedstrijd probeerde ze meerdere keren weg te rijden, maar het peloton liet haar niet gaan. In de laatste ronde liet ze zien dat ze alles onder controle had en kwam solo over de finish. Met dit resultaat behaalde ze haar tweede Nederlandse titel op rij.

Ook in de andere categorieën reden de leden van WV Noordwesthoek prima uitslagen.

Voor de rijders uit de regio begon de dag met de wedstrijd van Jaylinn in categorie 2 (10 jarige meisjes). Ze reed de hele wedstrijd voorin, maar kon in de laatste ronde net niet het tempo van de winnaar bijhouden. In de sprint pakte ze de 5e plek en daardoor mocht ze mee naar het podium.

Direct na de wedstrijd van Jaylinn mocht zijn opwachting maken in categorie 3 (10 jarige jongens). Doordat hij niet alle kwalificatiewedstrijden had gereden moest hij ver achterin starten. Gedurende de wedstrijd reed hij in een aantal ronden knap naar voren pakte hij brutaal de kop van de wedstrijd. De laatste ronde was een lange sprint en uiteindelijk pakte Aron de 5e plek en kon hij vol trots naar zijn familie zwaaien op het podium.

Naomy maakte in categorie 4 (12 jarige meisjes) haar opwachting. Net als Aron moest ook zij achter in het veld starten. Dat deerde haar niet want ze wist in de tweede ronde aansluiting te maken met de kop van de wedstrijd. Daar handhaafde ze zich knap, maar helaas kon ze in de sprint niet meedoen voor de overwinning en besloot de wedstrijd met een 17e plek.

In categorie 6 (14 jarige meisjes) stonden Fien en Elise aan de start. De hectische wedstrijd werd halverwege ontsiert door een valpartij. Fien zat op dat moment mooi voorin, maar Elise werd zat hier net achter. Na enig aandringen was de jury toch coulant en mocht Elise toch weer aansluiten in het eerste peloton. Ondanks veel uitval pogingen van diverse renners werd de harde wedstrijd goed gecontroleerd door de latere winnaar Jette Groot. Fien en Elise pakten in de eindsprint respectievelijk de 8e en 15e plaats. Fien mocht met dit resultaat naar het podium en besloot daarmee een fantastische dag voor WV Noordwesthoek.

Naomy draait de lekdijk opNaomy draait de lekdijk opNaomy draait de lekdijk opNaomy draait de lekdijk opNaomy draait de lekdijk opNaomy draait de lekdijk op