­

Zaterdag 12 september reden we onze eigen Rabo Jeugdronde van Hasselt, dit jaar gevolgd door een koers voor de amateurs. Al vroeg waren veel ouders en begeleiders in de weer om het parcours weer tiptop in orde te maken. De voorbije weken was er druk geflyerd door een aantal jeugdleden en mede daarom konden we rekenen op een groot aantal inschrijvingen en een zeer sterke bezetting in alle categorieën.

Om half 11 was de start voor Joëlle Eenkhoorn, Anna-Linn Broersma, Nadia Amsink en Lisa van der Veen in categorie 1. Het tempo lag direct erg hoog en al gauw werden er verschillen gemaakt. Joëlle kon zich handhaven in een groepje dat voor de prijzen reed en werd netjes 8e, Lisa reed ook een sterke wedstrijd, zat daar niet ver achter en werd 12e. Voor Anna-Linn (14e) en Nadia (16e) was dit pas de eerste wedstrijd dit jaar maar ze reden beiden een prima wedstrijd.

 M3A1739 M3A1765

 

In categorie 2 reden Lars Smit, Elise Timmerman en Luuk van de Pol een wedstrijd over 8 ronden. Ook hier werd het rennersveld direct uit elkaar geslagen door de hoge snelheid en de vele bochten. Lars reed zeer sterk en pakte een mooie 8e prijs, Elise werd keurig 17e gevolgd door Luuk op een 20e plek.

Vier Noordwesthoekers dit keer in catergorie 3. Debutanten Erben van der Scheer en Joyche Mulder gingen voorafgaand aan de wedstrijd op de foto met 'veteranen' Isa Naberman en Carmen van der Veen. Toen de bel ging voor de start van 12 ronden koers met een sterk rennersveld waren het Isa en Carmen die meteen meestreden in de voorste groep, Joyce en Erben hadden -uiteraard- nog wat moeite om het hoge tempo te volgen maar hielden de snelheid er goed in en eindigden keurig als 21e en 22e. Erben mocht zelfs nog naar het podium om een mooie aanmoedigingsprijs in ontvangst te nemen. De beide dames hielden goed stand en in de eindsprint van de kopgroep pakten ze knap de 7e (Isa) en 5e (Carmen) prijs.

 M3A1775 M3A1797

In catergorie 4 was het de beurt aan Bart Kortleve en Thom van de Pol. Het hoge tempo in het begin zorgde ervoor dat Thom de voorste groep moest laten gaan, in een achtervolgend groepje bleef hij goed doorstrijden en eindigde op de 20e plaats. Bart reed de hele wedstrijd goed van voren en controleerde de koers, toch kon hij niet voorkomen dat er in de laatse ronde een renner wegreed. In de sprint die volgde pakte hij de 6e prijs.

Ruben Kortleve en plaatselijk favoriete Rixt Tol vertrokken met 4 anderen van meet af aan, deze kopgroep hield het tempo zeer hoog waardoor terugkomen door de achtervolgende groep onmogelijk bleek. Helaas hadden ze een van de betere sprinters meegenomen dus de winst zou moeilijk worden, met uiterste krachtsinspanningen werden ze heel goed 3e (Rixt) en 6e (Ruben).

 M3A1825 M3A1860

Ook in categorie 6 een debutant vandaag, Xander Akkerman. Samen met de ervaren Sam Naberman begon de grote groep van 39 renners aan hun wedstrijd over 26 ronden.
Het tempo in deze categorie lag vanaf het begin enorm hoog, Sam hield goed stand van voren maar kon net niet aanpikken bij een kopgroepje van 4 renners. In de achtervolgende groep deed hij goed werk en sprintte hij naar een keurige 9e prijs. Xander, die wat moeite had met het hoge aanvangstempo, kwam steeds beter in de wedstrijd en reed zelfs van de 4e groep naar het peloton terug waar hij zou gaan strijden voor de 18e plek. Helaas kon hij een valpartij in de laatste ronde niet ontwijken en eindigde zijn eerste wedstrijd met een pijnlijke wond aan lip en neus. Dat Xander goed op dreef en bijna klaar is voor het NCK heeft hij in ieder geval kunnen laten zien.

In categorie 7 had de NWH, door ziekte van Niek, alleen Yvar Kortleve aan de start. Dat het op dit bochtige en snelle parcours lastig zou worden voor Yvar wist hij van te voren, maar goed gemotiveerd reed hij in mooi tempo zijn 35 ronden om keurig als 14e te eindigen. Reden voor de jury en organisatie om hem de aanmoedigingsprijs toe te kennen.

 M3A1883

Na categorie 7 werd de amateurkoers verreden over 50 ronden, een apart verslag hiervan volgt z.s.m.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, met mooie resultaten en een hoop blije gezichten. Traditiegetrouw werd na het afbouwen van het parcours de dag afgesloten met een gezellig samenzijn en een gezonde maaltijd.

Meer FOTO's vind je in het album.

­