­

Zaterdag 2 april stond de eerste echte klassieker voor de nieuwelingen en junioren op het programma. Een wedstrijd waar de nieuwelingen en junioren naar uit kijken en die wordt gekenmerkt door de (bijna) altijd aanwezige wind waardoor de renners een aantal keren tijdens de koers in een waaier kunnen rijden.
Dat het dit jaar anders uitpakte werd al snel duidelijk: het was windstil.
Rond 10 uur mochten de nieuwelingen de spits afbijten. Van de Noordwesthoek stonden Niek van de Werf, Matthijs Varweg (beide 1e jaars nieuweling) en Bram Prins aan de start. Na de geneutraliseerde start werden de renners direct na Genemuiden los gelaten. Het was Bram die in Hasselt als eerste het viaduct onderdoor schoot. Niek en Matthijs zaten stevig in het peloton.
IMG 3211IMG 3229

De wind ontbrak die dag. De valpartijen zorgden ervoor dat een groot aantal renners op achterstand kwam en uiteindelijk de koers moest verlaten. De koers verliep verder niet spectaculair, al lag het tempo wel flink hoog. Op de klinkers richting Zwartsluis brak het peloton uiteindelijk door deze hoge snelheid.

IMG 3233IMG 3273

De mannen van de Noordwesthoek hielden goed stand in het peloton. Helaas moest Matthijs halverwege uit koers doordat hij last had van een blessure. Bram liet zich stevig voor in het peloton zien en ook Niek hield stand. Op het eind van de wedstrijd waren er nog een paar pogingen om te ontsnappen. Dit lukte niet wat betekende dat het een massasprint werd. In de sprint finishte Bram als 11e en Niek als 58e.

IMG 3279

­