­

Afgelopen week was een drukke week voor de renners van de Noord-Westhoek. Zondag 5 mei stond de Hel van Voerendaal op het programma voor Junioren. Kevin Coster reed daar een hele goede wedstrijd en werd in deze zware klimklassieker 21e. Op dinsdagavond stonden een aantal renners aan de start in Oosterwolde, Christiaan Mussche werd daar 10e en Patrick Coster 3e in de B-klasse en Kevin Coster reed z’n rondjes in de A-klasse.

Op Hemelvaartsdag reden Kevin en Patrick Coster in Dortmund de 75e Int. Westfalen Preis, Kevin werd daar 7e en Patrick 10e.

Op zaterdag stonden er 6 nieuwelingen aan de start in de Flevotour te Kampen. Het was Dennis van der Horst die daar een 3e plaats haalde direct gevolgd door Patrick Coster op de 4e plaats. David van Dam werd helaas in de laatste bocht gehinderd door een valpartij anders had hij zeker bij de eerste twintig gezeten. Jelmer Arendshorst kwam op lichte achterstand als 47e. Christiaan werd door materiaalpech op achterstand en kon de wedstrijd niet verder vervolgen.

Op zondag was er weer een klassieker voor de jongens nu in Limburg, de omloop van Margraten, een serieuze klimkoers. Bij de nieuwelingen stonden Rick de Vries, Jelmer Arendshorst en Dennis van der Horst aan de start. Voor Jelmer was het iets teveel van het goede en na een aantal rondes moest hij de koers verlaten. Rick kwam door een wielwissel op te grote achterstand en werd hierdoor ook uit koers gehaald. Dennis reed op een ongelukkig moment lek en kwam hierdoor op achterstand, toch wist hij nog weer aansluiting te krijgen bij het peloton en behaalde nog een verdienstelijke 14e plaats.

Later op de middag reden ook nog de junioren. Namens district oost stond ook Kevin Coster aan de start. Alle topjunioren uit Nederland en een aantal Belgische renners tonden aan de start in deze topklassieker. Het werd door de bizar slechte weersomstandigheden een bijzonder zware koers. Kevin reed een uitstekende koers en behaalde een prima 12e plaats. Slechts 40 renners wisten de koers uit te rijden.

­