2015 MG eva1

Zaterdag werd in het heuvelachtige Limburg het mooie klimcriterium Math Salden in Munstergeleen verreden. Van de NWH stonden 4 renners aan de start bij de nieuwelingen.

Vroeg in de middag waren het Tim Naberman en Bram Prins die de klimmersbenen mochten laten zien. Na een snoeiharde start waren er 2 renners weg. Na 5 ronden ontsnapten 3 renners uit het peloton en vonden de aansluiting bij de 2 koplopers. Er ontstond een kopgroep van 5. Na 6 ronden moest Bram het peloton laten gaan en kwam in de 2e groep terecht. Tim hield stand en finishte uiteindelijk op een 21e plaats. In de laatste ronde zette Bram vroeg aan. Van deze groep eindigde hij als 2e; in het eindklassement noteerde hij een 35e plek.

De nieuwelingen meisjes begonnen met een tijdrit van 1 ronde, gevolgd door het criterium. Tamara van der Horst en Eva Jonkers waren afgereisd naar Limburg om de heuvels te trotseren.

Ook bij de meisjes werd er hard gereden en ontstond er een kopgroep met daarin Eva en Tamara. Na een aantal ronden werd het tempo opgevoerd. Eva hield stand en reed sterk voorin deze uitgedunde kopgroep van 9 renners. In de laatste beklimming ontsnapte 1 renster. In de laatste bocht was het Eva die zich het eerst liet zien en de sprint op mooie wijze afmaakte. Zij mocht plaatsnemen op het podium en de gladiolen in ontvangst nemen. Tamara eindigde als 17e.