­

Zaterdag 28 maart was de grote dag voor de Noordwesthoekrenners, de Omloop van Noordwest Overijssel 2015.

De afgelopen weken werd het parcours door de nieuwelingen en junioren onder leiding van Henk van Dijk al diversen malen verkend.

Om 10 uur was het startschot voor de nieuwelingen met Bram Prins en Tim Naberman aan het vertrek, direct na de neutralisatie was het al raak, een valpartij en de sterke wind zorgden meteen voor breuken in het peloton. Bij de doorkomst in Hasselt zat Tim in de eerste groep en Bram in de tweede.

NWO N

Bram, de laatste weken wat sukkelend met zijn knie, had zich ingesteld op het uitrijden van NWO en al werd het tijdens de koers steeds zwaarder voor hem, hij heeft hem netjes uitgereden en kwam binnen op een 77e plaats. In de kopgroep zat Tim steeds goed van voren, toch wisten twee renners zich los te maken uit de kopgroep. Deze werden niet meer teruggepakt en werden zo 1 en 2. De groep met Tim mocht gaan sprinten voor de 3e plaats. In de laatste kilometer van de wedstrijd was de weg nat geworden en gingen er voor Tim twee renners onderuit. Toen Tim ze wilde ontwijken kwam hij zelf helaas ook ten val en eindigende de wedstrijd op een 14e plaats.

Om twee uur was de start van de junioren met Jelmer Arendshorst, Jordy van de Poel, Patrick Coster, Christian Varweg en Dennis van der Horst

Het weer was er niet beter op geworden, harde wind en regen, echt klassiekerweer.

Ook bij de junioren brak het peloton vrij snel in de wedstrijd in 4 groepen. In de eerste groep van zo’n 30 man zat Dennis, de rest zat verdeeld in de groepen er achter. Bij Steenwijk was de kopgroep nog maar 14 man sterk, bij Ossenzijl nog maar 11. Ook achter de kopgroep was het gevecht groot om in de groepen en de wedstrijd te blijven. Veel renners moesten de wedstrijd verlaten omdat de achterstand op de kop te groot werd. Dit overkwam helaas ook Jelmer, Patrick, Jordy en Christian. Ondertussen waren in Zwartsluis weer een paar renners vanuit de 2e groep komen aansluiten bij de kop van de wedstrijd waar toch ook nog enkele renners van af moesten zodat ze met zo’n 14 man de finale ingingen. Tussen Zwartsluis en Hasselt gingen twee man het proberen zij hielden het lang vol maar op de dijk van Hasselt naar Genemuiden waren het twee Denen met Pascal Eenkhoorn en Dennis die de achtervolging in zetten.

Op het industrieterrein vonden zij de aansluiting en waren er zes koplopers die gingen strijden voor het podium. In de finishstraat was het Dennis die nog beschikte over de beste benen en sprintte zo naar de overwinning met Pascal op een 2e plaats en een 3e plaats voor de Deen Mikkel Honore.

2015 NWO Dennis1

­