ureterp2 lr

Afgelopen zaterdag was in het Friese Ureterp het Nederlands kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen (15-16 jaar) en junioren (17-18 jaar).

Bij de nieuwelingen stond de WV Noord-Westhoek met een sterke delegatie van 5 renners aan de start. Tim Naberman, Jelmer Arendshorst, Rick de Vries, Dennis van der Horst en Patrick Coster waren de renners die het moesten doen. De verwachtingen waren hoog gespannen want de renners hadden de afgelopen maanden al diverse wedstrijden gewonnen en ook waren er talrijke ereplaatsen behaald.

De renners werden om 9.30 uur weggeschoten over een wedstrijd van 75 kilometer, totaal 6 ronden van 12,5 kilometer. Vrijwel direct ontstond er een kopgroep van 4 renners maar die kregen niet veel ruimte van het peloton en werden vrij snel weer ingerekend. Daarna volgden nog vele uitlooppogingen waarbij ook de renners van de NWH betrokken waren. Alle pogingen liepen op niets uit en een massasprint was onvermijdelijk. In een lange sprint waren het Dennis en Patrick die in een vliegende vaart op de streep afgingen. Na het bestuderen van de finishfoto bleek Patrick met een banddikte voorsprong eerste te zijn en Dennis tweede. Jelmer reed lek, kreeg een ander wiel maar dit functioneerde niet goed, en hierdoor kon hij de aansluiting met het peloton niet meer maken. Tim en Rick kwamen door valpartijen in de laatste ronde te ver van achteren te zitten om nog voor de prijzen mee te kunnen doen. Tim werd 38e en Rick 73e.

ureterp1 lr