­

Zaterdag 26 april reisde Jelmer , Patrick en Dennis met Henk naar het Zeeuwse Koewacht voor de Wim Hendriks Trofee.

Met 201 renners aan de start en diversen kasseienstroken vertrokken de mannen vol goede moed.
Helaas was voor Patrick het avontuur snel over, voor hem was een valpartij en Patrick kon deze niet ontwijken en viel ook.
Door teveel last van zijn been moest hij de strijd staken. Jelmer en Dennis zaten nog in het peloton op een van de kasseien stroken brak het peloton in meerdere stukken, het eerste peloton zo’n 60 man groot nam steeds meer afstand van de rest Dennis zat in het eerste peloton, Jelmer zat daarachter hij probeerde zich terug te vechten naar het eerste peloton maar dit lukte helaas niet.

In de laatste omloop van zo’n 13 km probeerden diverse renners weg te komen maar werden steeds weer teruggepakt. In de laatste 5 km waren er 2 renners die licht vooruit waren, het peloton hield ze op 15 seconden en gokte erop ze in de laatste meters te pakken, maar dit was een verkeerde gok en zij werden 1 en 2 met op amper 2 seconden het peloton in de wielen. Dennis, die in de sprint de stoep op werd gedrukt en daarna niet goed uitkwam, kwam teleurgesteld als 32e over de streep. Jelmer kwam als 98e over de streep.

Rick de Vries reed op zaterdag de Oranjeronde van Amsterdam en werd 6e .

Op zondag reed Jelmer in Almelo de Koningsronde en werd 7e

Dennis reed in het Duitse Düren en werd 3e.

­