­

EIERRACE EMMEN LEVERT TWEE PODIUMPLAATSEN , MAAR OOK VALPARTIJEN VOOR JEUGD NWH

Tweede paasdag werd in het Drentse Emmen de ‘Eierrace’ verreden. De beloning in de vorm van een enorm chocolade-ei of een iets kleinere paashaas, was voor een grootaantal jeugdleden genoeg reden om te strijden voor een mooie plek in de klassementen.

Lisa van der Veen beet de spits af. Haar start was bijzonder goed en ze kwam als derde door de eerste bocht. In de laatste ronde liet Lisa zien al heel goed te begrijpen hoe je de heuvel op moet en hoe het schakelen van de racefiets in zijn werk gaat. Door dit uitstekende schakelwerk passeerde ze alsnog een renner en finishte als 11e.

 H5F9175

In de tweede categorie stonden 2 sterke meiden, Isa Naberman en Carmen van der Veen, aan de start. Er vormde zich een kopgroep van 9 renners. In de ronden met daarin 2 klimmetjes werd er flink door gereden. De dames wisten zich uitstekend te handhaven. Isa kwam als tweede door de laatste bocht en moest slechts één renner voor zich dulden op de meet. Ook Carmen liet zien een uitstekend sprint in de benen te hebben en finishte als 4e.

 H5F9184

Jelmer Prins startte in categorie 3. Jelmer maakt een goede ontwikkeling door. Hij liet een snelle start zien en wist zich deze wedstrijd zelfs in de grote kopgroep te settelen. Jelmer finishte als 20e.

Opnieuw twee meiden van de NWH aan de start in de volgende categorie. Rixt Tol en Milou Prins stonden op tijd bij de materiaalcontrole, zodat ze goed voorbereid aan de wedstrijd konden beginnen. Deze grote categorie, met meer dan 40 renners aan de start, ging ontzettend hard de wedstrijd in. Het was Rixt die goed mee kon komen. Milou moest de kop van de wedstrijd laten gaan en fietste haar ronden in de 3e groep. Rixt, die dit seizoen ook flinke sprongen maakt, draaide geconcentreerd in de kopgroep mee. In de laatste bocht sloeg het noodlot toe: door het natte wegdek in combinatie met het duwen en trekken in het peloton, knalde Rixt uit de bocht en kwam vervelend ten val. Zij moest de wedstrijd helaas staken.

Na de pauze stond Sam Naberman aan de start in categorie 5. Ook deze renner zat stevig in de kopgroep. Sam nam een groot aantal keren in de wedstrijd het heft in eigen handen en leidde het peloton over het parcours. In de eindsprint finishte hij als 12e.

Niek van de Werf, Sabine Snoeijer en Eva Jonkers vormde het drietal  in de kleuren van de NWH, dat zich in de 6e categorie mocht laten zien. De wedstrijd begon met een knallend begin van een 5-tal renners. Het was Sabine die bij dit groepje kon aansluiten. In de tweede groep reed Niek. Deze groep probeerde de koplopers terug te halen, maar helaas was dit groepje te sterk. Sabine moest de enorm sterke kopgroep ook laten gaan en sloot aan bij de tweede groep. Eva, die last heeft van een minder fitte periode, reed haar eigen wedstrijd. Ze fietste deze keurig uit en finishte als 36e. Niek en Sabine deden het prima in de tweede groep. Sabine finishte in die groep als 17e. Net als in categorie 4 bij teamgenoot Rixt, ging het voor Niek ook mis in de laatste bocht. Hij gleed lelijk uit de bocht en kwam in de berm terecht. Het was bewonderenswaardig hoe Niek zich hervatte, wederom op de fiets stapte en finishte. 

In de laatste categorie van de dag, stonden twee renners van de NWH aan de start. Mohs Klunder en Bram Prins zaten beide stevig in de kopgroep. Bram, maar ook Mohs, vielen verschillende keren aan. Met name de momenten op het parcours dat de klimmetjes waren genomen probeerden de renners de groep op een lint te trekken. Het lukte echter niet om te demarreren en de wedstrijd eindigde in een eindsprint. Bram kwam als eerste door de laatste bocht. In de eindsprint van 200 meter moest hij één renner voor zich zien finishen. Mohs eindigde als 8e en mocht zo ook een beker in ontvangst nemen.

SAM 1453

SAM 1467

De jeugd kijkt terug op een druk paasweekend. Er waren hoogte- maar ook dieptepunten. Zeker is dat we vooral hebben genoten van de jeugdploeg van de NWH. Volgend weekend, op koningsdag, is de volgende wedstrijd.

­