­

Eerste paasdag was er in Apeldoorn alweer de 3e kwalificatiewedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen van 2014.

Categorie 2: Carmen van der Veen en Isa Naberman  reden beide een fantastische wedstrijd over 8 rondjes,  Isa werd 4e en Carmen 3e. Beide dames gingen met een mooie beker naar huis.

 H5F9105

In de laatste wedstrijd voor de pauze reden Milou Prins en Rixt Tol in categorie 4. Rixt wist een geweldige derde plaats op het podium te behalen. Ook Milou reed de wedstrijd keurig uit.

 H5F9114

Na een extra lange pauze in verband met de finish van de “Ronde van Gelderland” voor heren en de start “Ronde van Gelderland” voor dames, was de jeugd van categorie 5 aan de beurt. Sam Naberman reed twintig kilometer. Daan had bij de loting een ongunstige startplaats op de achterste rij. Na een aantal ronden wist hij alsnog naar de kopgroep te rijden en daar aan te sluiten. Hij fietste uiteindelijk naar een 8e plek. Sam reed een goede race en wist bij de eindsprint ter nauwer nood een crash van twee andere rijders te ontwijken, waarbij hij een aantal plaatsen verloor en op een 13e plaats eindigde.

In categorie 6 reden Niek van der Werf, Sabine Snoeijer en Eva Jonkers mee. Ondanks dat de wind steeds krachtiger werd, wist Niek een mooie 8e plaats te behalen en Sabine werd 16e. Eva wist een nette 20e  in een veld van 36 deelnemers te behalen.

In de categorie 7 reden Bram Prins en Mohs Klunder mee. Bram reed een fantastische race, waarbij hij een mooie 4e plaats behaalde. Mohs werd 7e.

 H5F9120

­