­

In Hoogeveen reden vandaag 7 renners op de baan van de Peddelaars.

Onder prachtige omstandigheden startte Lisa van der Veen voor haar eerste wedstrijd in categorie 1. Na een slechte start kreeg ze de vaart er toch in en wist ze er 2 in te halen, helaas net geen aansluiting met het groepje voor haar en met een 11e plaats net geen beker.

Lisa Hoogeveen 1

 

In categorie 2 reden Isa Naberman en Carmen van der Veen, beiden reden de hele wedstrijd mooi bij de eerste 5.  Het werd een sprint met een groepje van ongeveer 12 waar de dames heel knap 3e (Carmen) en 4e (Isa) werden.

Carmen Isa Hoogeveen 1Carmen Isa Hoogeveen 2

Rixt Tol ging in categorie 4 van start, hier werd in het begin hard gereden en Rixt zat zeer goed voorin. Even leek het erop dat ze er met een groep van 8 vandoor gingen.
Dat viel echter niet mee op de baan in Hoogeveen en zo werd het een massasprint waarin Rixt heel erg knap 7e werd.

Rixt tol Hoogeveen 1

Sam Naberman reed attent van voren maar ook in categorie 5 bleef het peloton bij elkaar. In de sprint werd het behoorlijk dringen op de smalle baan en Sam eindigde netjes als 17e.

Sam Naberman Hoogeveen 1

Sabine Snoeijer en Jarno Arenshorst startten met 41 renners in categorie 6. Het tempo lag vanaf het begin erg hoog en Sabine was een van de gangmakers.  Lang bleef de groep bijeen maar uiteindelijk slaagde Nederlands kampioen Axel erin om met 3 man weg te rijden. Sabine bleef daarachter goed voorin rijden en eindigde in de sprint als 17e. Jarno kon lang meedraaien in het peloton en reed netjes uit als 32e.

Sabine Snoeijer Hoogeveen 1

Ze kunnen allemaal terugkijken op een geslaagde dag met goede resultaten.

­