­

Afgelopen weekend is de jeugd van de Noordwesthoek op trainingskamp geweest. Vrijdagmiddag om 4 uur klikten de schoenen in de pedalen en ging de groep op weg naar Zwolle! De sfeer was perfect en voordat we het in de gaten hadden, was de eerste stop al bereikt. Een 7-tal jonge renners stapte in Zwolle in de bus, om ervoor te zorgen dat ze als eerste in Haarle zouden aankomen. De reis vervolgde richting Dalfsen, waar wederom een paar renners afstapten. De rest van de ploeg zette koers richting Haarle, alwaar ze met een voldaan gevoel aankwamen.

De slaapzalen werden geïnspecteerd en de eerste kussengevechten vonden plaats. Na een heerlijke pasta maaltijd, sloeg de stemming al gauw om. Op weg naar het dichtstbijzijnde bos, werd het steeds stiller en keek menig renner gespannen om zich heen in het donkere Haarle. De opdracht luidde: smokkel geld van de éne naar de andere kant van het bos. Let op: onderweg kun je worden gepakt door douaniers. Na een voorzichtig begin werd menig smokkelaar zeer bedreven in het omzeilen van de douaniers. Af en toe klonk een harde gil, maar verder was het doodstil in het bos waardoor menig geldstuk op de plaats van bestemming kwam.

De nacht begon en enkele jonge renners gaven toe aan de hevige vermoeidheid. Anderen niet. Voor hen werd het een lange, onrustige nacht.

’s Nachts een vent, ’s morgens een vent (of meid): dat stond in het kampkrantje vermeld. Voor sommigen onder ons was dit lastig, maar de trainer was bikkelhard: geen genade!

groepbuiten

Om half 10 stond de eerste training op het programma. In drie groepen gingen de renners op pad. Er werd  gestreden, pijn geleden, gekletst en vooral genoten in de prachtige omgeving van Haarle. Menige beklimming werd opgevreten om vervolgens met hoge snelheden naar beneden te racen: dat is pas genieten.

Na de soep met brood was er een moment van rust. Niet voor lang; het is tenslotte een trainingsweekend. Voor de tweede keer die dag ging de groep op weg voor een (paar) uur trainen.

Onderdeel van deze training was een tijdrit op de Emotieweg bij de Holtenerberg.

’s Avonds stonden de stapels pannenkoeken klaar. De tekorten werden zo weer op een verantwoorde manier aangevuld. Na de maaltijd stond de ‘roze-toeter-verkleed-quiz’ op het programma. Diva’s, personen uit de jaren ’60, een Spaanse lolita, konijnen, een koe, een enge roze man, André van Duin en menig ander vreemd uitgedost personage kwam naar de quiz. Dat dit een gewoon spelonderdeel was, was voor de deelnemers niet helemaal duidelijk. We spelen niet gewoon een spelletje! Nee, we willen maar één ding: dat is winnen, en daar doen we alles voor. Enige chaos was dan ook zeker aan de orde.

De dag werd afgesloten met de Bonte Avond. Lisa, Elise en Anna-Linn lieten ingewikkelde kunsten zien en ook een echt toneelstuk door Nadia en Lisa stond op de lijst van de presentatrice. Onder de bezielende leiding van Niek en Sam werd een quiz gespeeld. Erwin moest de consequenties dragen van een fout antwoord. Tja, als je niet weet hoe je geaquarobict spelt, dan is dat ook gewoon je eigen schuld. Ook André van Duin en Corry van Gorp kwamen langs. Als laatste was er nog een speciale editie van het programma ‘Candelight’. In het donker en met kaarslicht was er voor iedere renner een gedicht of lied geschreven. Dat dit sfeervol was, is overbodig om te vermelden.

De laatste dag brak aan. Voor de helft van de renners betekende dit een stevige wandeling met klimpartij. De andere helft ging voor de laatste keer op de pedalen voor de hersteltraining van dit weekend. Toen de ouders om 11 uur aankwamen, was er tijd voor koffie en een afsluitend praatje van Jan en Henk.

We kijken terug op een geweldig weekend en zien er naar uit om er weer een mooi seizoen van te maken met deze jeugd!!

kunstjes hendrika

kammetje

groepbinnen

blindoeken

blindoek isa

biggetjes

candlelight

 

­