­

Zaterdag was er een kleine afvaardiging van de NWH aanwezig in het noordelijke Kloosterburen.

Door de straten van het kleine dorp was het Jelmer Prins die als eerste op mocht rijden. Na een moeizame start liet Jelmer zijn kracht zien. Namelijk dat hij halverwege de wedstrijd sterker wordt en nog een paar renners passeert. Jelmer eindigde als 8e.

Milou Prins reed sterk in de tweede groep. In de laatste ronde moest ze dit groepje helaas laten gaan. Ze won wel de sprint van haar mederijder en werd eveneens 8e.

In categorie 5 stond Sabine Snoeijer aan de start. Er werd hard gekoerst. De Nederlands Kampioen Axel van der Tuuk liet zien zijn titel waardig te zijn. Hij ontsnapte al in het begin van de wedstrijd en reed volledig solo de wedstrijd uit. Sabine zat met nog een renner op 3e en 4e positie. In de lange finishstraat met vol wind tegen, won ze de sprint en behaalde zo een mooie podiumplek.

Bram Prins startte in categorie 6. Bram bepaalde de wedstrijd door keer op keer aan te vallen. Hij kreeg helaas geen mannetje mee. Bram maakte de wedstrijd niet mooi af: hij eindigde als 4e.

Een dag later stond de jeugd aan de start in Wolvega. In categorie 1 reden Isa Naberman en Carmen van der Veen. De beide dames deden het prima op het parcours waar veel wind stond. Ze werden 6e en 7e.

In categorie 2 was Thom van der Pol uit Zwartsluis heel goed bezig. Hij zette zijn stijgende lijn in de wedstrijden voort en behaalde een verdiende 6e plaats.

In categorie 4 hadden we Sam Naberman uit Genemuiden en Daan van der Pol uit Zwartsluis aan de start. Beide renners reden de hele wedstrijd in de kopgroep. Sam verzette veel werk om met de groep de voorsprong te behouden en koerste steeds voorin. In de eind sprint werd Sam netjes 5e en Daan kwam als 10e over de streep.

In categorie 5 werd hard gefietst met een gemiddelde van 38 km per uur. Er ontstond al snel een kopgroep met 5 sterke jongens waar onder Niek van der Werf uit Hasselt. In de 2e groep die op 20 seconden bleef, zaten Sabine Snoeijer en Eva Jonkers. De uitslag na de 22 km lange koers was dat Niek netjes als 5e eindigde Sabine 7e en Eva 9e. Jarno Arendshorst fietste de wedstrijd goed uit en kwam als 24e over de streep.

In categorie 6 werd niet zo hard gefietst. Aron Schillemans uit Vollenhove fietste netjes zijn rondjes mee en eindigde als 20e.

In categorie 7 gingen de mannen direct hard van start en er vormde zich een kopgroep van 4 man waaronder Tim Naberman uit Genemuiden. De jongens pakten elke ronde meer voor sprong op het peleton, 5 ronden voor de finish werd het peleton zelfs gedubbeld het draaide uit op een eind sprint tussen de koplopers. Hierin werd Tim keurig 4e na een prima gereden wedstrijd.

­