­

Donderdag 27 juni werd het clubkampioenschap verreden. De uitnodiging was gericht aan alle leden van de club. Het was dan ook geweldig om te zien hoe groot de opkomst was: 26 jeugdleden, 6 nieuwelingen, 1 junior, 6 amateurs en 4 dames.

Het doel van deze avond was naast het sportieve, ook het stimuleren van de saamhorigheid tussen de clubleden. Dat deze doelen zeker zijn bereikt, bleek wel uit de prima sfeer die er op de Tippe was. 

De wedstrijdonderdelen waren divers: een behendigheidsspel, de sla om, balletje leggen, tijdrit en een pelotonsrit. De amateurs reageerden enigszins terughoudend bij het uitvoeren van het balletje leggen. Dit was voor hen onbekend in tegenstelling tot de jeugd, die dit onderdeel makkelijk afging. Bij het behendigheidsparcours was het zaak snel uit je klikkers te komen en over de hindernissen te springen. Vervolgens weer in de klikkers, de pittenzakken grijpen, om de pionnen heen en onder de stok door rijden. Bij zo’n soort parcours is het verrassend wie de snelste tijd zet.

De nieuwelingen, junior, amateurs en dames begonnen met de pelotonsrit. Er werd een tijd aangehouden van een half uur aangevuld met 2 rondes. Bij de nieuwelingen liet Dennis van der Horst zijn beste sprint zien. Bij de volgende twee was het Kevin Coster die de sterkste benen had, gevolgd door Egon Nanninga en Ferdinand Tuin. Van de dames was het Ingeborg Kreuze die de wedstrijd won.

De jeugd was ingedeeld in 3 groepen: categorie 1 en 2, categorie 3 en 4 en categorie 5, 6 en 7 mochten de strijd met elkaar aan gaan. Na de tijdrit, het behendigheidsparcours, de sla om en het balletje leggen mochten zij ook het grote rondje op voor de pelotonsrit.

In categorie 1 en 2 was het Thom van der Pol die won, gevolgd door Jelmer Prins, Carmen van der Veen en Elise Timmerman. Sam Naberman was de sterkste in categorie 3 en 4. In de laatste groep van de jeugd was Tim Naberman de anderen te snel af.

Na ongeveer 2 uur waren de groepen klaar met de onderdelen en was het wachten op de puntentelling. De nieuwe clubkampioenen van WV Noordwesthoek 2013 zijn:

  • Jeugd - categorie 1 en 2: Thom van der Pol
  • Jeugd - categorie 3 en 4: Sam Naberman
  • Jeugd - categorie 5, 6 en 7: Tim Naberman
  • Nieuwelingen: Dennis van der Horst
  • Junior / amateurs: Egon Nanninga
  • Dames: Ingeborg Kreuze

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze titel!

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond. Uiteraard hopen we dat dit sportief gebeuren volgend jaar een vervolg zal krijgen.

clubkamp1

clubkamp2

clubkamp3

clubkamp4

­