­

Op 3 maart is de jeugd van de Noordwesthoek op trainingskamp geweest. Vrijdagmiddag om half 5 vertrok het peloton vanuit Hasselt richting Zwolle. Dat het licht regende voelden de renners niet eens, ze zijn immers wel wat gewend. Dat ze tegen de wind in moesten zagen ze slechts als een uitdaging. Bij de eerste stop stapte er een aantal renners in de bus, er zijn immers grenzen. De anderen gingen weer op weg naar de volgende stop: Dalfsen. Na een korte pauze klikten de schoenen weer in de pedalen en werd de tocht vervolgd naar De Wolfskuil in Ommen, waar ze binnen no time de al aanwezige ouders verrasten, die dachten dat ze nog lang de tijd hadden om de boodschappen uit te pakken.

Nadat de laatste puntjes op de i waren gezet wat betreft de kamerindeling, waarbij enkele jongeren een knap staaltje debatteren lieten zien, konden de renners aanschuiven voor een warme pasta maaltijd. Toen iedereen weer aangesterkt was, werden de zaklampen tevoorschijn getoverd voor het smokkelspel in het donkere bos. Hierbij moest de jeugd kaartjes met een nummer erop naar de andere kant van het bos smokkelen, zonder gespot te worden door de douanier. Als dat lukte, werd je beloond met het aantal dropjes dat op het kaartje stond. Dat de kaartjes uitgifte open stond voor omkoperij, hadden de oudsten algauw door en dit voegde een extra element toe aan het spel. Een tikje misselijk keerden we weer terug naar de boerderij en de meesten zochten al snel hun kussen op.

De volgende ochtend scheen de zon en begon de een iets meer uitgerust dan de ander, aan de ochtendtraining om half 10. Hierbij stond een tijdrit op de Lemelerberg op het programma. Na de soep met broodjes kon er even uitgerust worden, hoewel sommigen liever een kussengevecht hielden. Daarna was het tijd voor de tweede training van de dag, waarbij naarstig gezocht werd naar de Ster van Zwolle, die rond die tijd ook de Lemelerberg zou beklimmen. Helaas bleken deze renners het tempo van onze jeugd niet bij te kunnen houden, waardoor de Ster niet gesignaleerd is. Na nog een extra lus voor hogere jeugdcategorieën, waren die met 84 km op de teller moe maar voldaan. Inmiddels was de kampeerboerderij omgetoverd in een pizzeria en konden de kinderen hun eigen verse (!) pizza versieren en oppeuzelen. Na de maaltijd stond de inmiddels traditionele ‘roze-toeter-verkleed-quiz’ op het programma. Iedereen die mee wilde doen moest verkleed ten tonele verschijnen en we zagen dan ook allerlei personages voorbij komen: superman, een punker, een eenhoorn, cheerleaders, Pikachu, het kon niet gek genoeg. De quiz werd gepresenteerd door de lieftallige Henkerina met zijn/haar assistente Minion. Doe-opdrachten en vragen werden afgewisseld, waarbij het fanatisme van de echte wielrenner naar boven kwam en er flink gestreden werd om de winst. De avond werd afgesloten met de bonte avond. Fien, Isa en Joëlle hadden een voelquiz voorbereid waarbij de handen niet schoon bleven. Ruben, Bart, Cas en Lars lieten de hersenen flink kraken met een pittige wielerquiz en er was een heuse goochelaar, waarbij we het niet droog hielden. Carmen, Lisa en Anna Linn hadden een heerlijke proeverij georganiseerd en Joyce en Elise hadden Henk en Arjan prachtig opgemaakt en dat nog wel blind. Ook kwam er een monnik voorbij die ons een magische som liet uitrekenen. Tot slot was er een babyfoto quiz, waarbij de ooohs en aaahs niet van de lucht waren. Kortom: een topavond!

De volgende ochtend werd het harde trainen en de algehele sportiviteit beloond met een leuk bosspel: levend stratego in wielervariant. Dat Marianne Vos hierbij sterker was dan Chris Froome vonden de jongens maar ongeloofwaardig. Toen de slaapzalen weer min of meer toonbaar waren, werden de ouders onthaald met koffie en het verzoek om de bagage mee te nemen, omdat de meeste renners nog met trainer Henk mee terug wilden fietsen naar Hasselt. We hebben een supergezellig en intensief weekend gehad en verklaren het wegseizoen hiermee voor geopend!

Foto's staan in het album

­