­

Op maandag 28 maart trokken 12 renners van de NWH naar Emmen voor de eerste wegwedstrijd van het seizoen.
Onder natte omstandigheden en met windkracht 5 was het een in iedere categorie een ware slijtageslag.

In categorie 2 stonden 21 renners aan de start waaronder Joëlle Eenkhoorn en Lisa van der Veen, Joëlle kon direct aanhaken bij de kopgroep en werd knap 4e. Lisa viel iets terug maar hield later in de wedstrijd goed stand en eindigde netjes als 16e.

In categorie 3 vertrokken Lars Smit en debutante Fien Winters voor hun koers, allebei reden ze hun wedstrijd netjes uit op een 22e en 24e plek.

Isa Naberman en Carmen van der Veen moesten in categorie 4 direct alle krachten aanspreken want er werd vanaf de start gedemarreerd. 2 renners behielden voorsprong maar het waren Isa en Carmen die goed voorin meededen in de achtervolgende groep. Ze plaatsten zich netjes als 11e en 7e.

eierrace cat4

 

Ook in categorie 5 reed er direct een kopgroepje weg, Bart Kortleve mistte net de slag maar door de hele wedstrijd vol door te rijden kon hij in de laatste ronde de aansluiting toch nog maken. Een sprint zat er toen niet meer in maar wel een mooie 7e prijs.

Ondanks de zware omstandigheden lukte het niemand om voorsprong te nemen in categorie 6. In de massasprint werden Ruben Kortleve en Rixt Tol knap 6e en 8e.

eierrace cat6

In categorie 7 ontstond wel direct een kopgroep, Sam Naberman kwam net te laat, moest in de achtervolging en eindigde netjes als 14e.

­