­

Vandaag stonden er 6 NWH'ers aan de start bij het districtskampioenschap in Almelo.
De regen kwam met bakken uit de lucht toen categorie 1 van start ging met 11 renners. Lisa van der Veen had dit keer geen heel goede start maar ging, door weer en wind, steeds harder fietsen en haalde er zo weer een aantal in om uiteindelijk net achter de kop knap als 6e te eindigen.

2015 Almelo Lisa1

Ook tijdens de start van categorie 3 regende en waaide het flink. Carmen van der Veen zat direct attent van voren en dat was nodig want er ontstond al in de eerste ronde een kopgroep van 6 renners. Het tempo lag hoog en er waren diverse uitlooppogingen maar de beste 5 renners bleven bij elkaar. Carmen kwam steeds beter in de wedstrijd en kon ook de aanval in de laatste ronde parreren waardoor ze in goede positie kwam voor de lange eindsprint met wind tegen. De laatste honderd meter had ze genoeg kracht over voor haar goede eindsprint om afgetekend de winst te pakken.

2015 Almelo Carmen12015 Almelo Carmen2

Bart Kortleve reed weer heel sterk in categorie 4. In een kopgroep van ongeveer 10 renners deed hij samen met 2 Nederlands kampioenen het meeste kopwerk. Ook hier werd in de laatste ronde nog een aanvalspoging gedaan waar Bart goed bij zat, in de lange sprint die volgde hield hij lang een podiumplek vast maar werd op de streep nog net gepasseerd en eindigde zo op een knappe 4e plaats.

Tijdens categorie 5, waar Ruben Kortleve en Rixt Tol de NWH vertegenwoordigden, klaarde het weer eindelijk wat op. De wind bleef echter wel aanwezig dus ook hier werd direct in de eerste ronde, na de korte bultjes, al een verschil gemaakt door 6 renners. Ruben en Rixt zaten hier allebei heel goed bij en namen het nodige kopwerk voor hun rekening. Halverwege koers kwam er nog een klein groepje aansluiten en zo gingen ze met 11 renners sprinten voor de prijzen. Rixt liet tijdens de wedstrijd al zien misschien wel de sterkste te zijn en maakte het ook tijdens de sprint heel goed af, met 2 lengtes voorsprong pakte zij zo haar eerste winst in Nederland. Ruben sprintte heel erg knap naar een 3e plaats en zijn eerste podiumplek in pas zijn tweede seizoen op de weg.

2015 Almelo RixtRuben12015 Almelo RixtRuben2

In categorie 7 vertegenwoordigde Yvar Kortleve de kleuren van de NWH. Ook hier werd hard gekoerst en onstonden er al snel verschillen. Yvar hield goed tempo en eindigde netjes als 18e.

 

­