­

Zaterdag 23 mei reed de jeugd op een nieuw parcours in Assen, een 2,7 km lange omloop door het Asserbos. Omdat het ook voor het district Oost de laatste plaatsingswedstrijd voor het NK was, was hier een grote en sterke opkomst. De regen in de ochtend zorgde ervoor dat het glad was in sommige bochten maar NWH'ers wisten goed voorin te koersen en enkele valpartijen goed te ontwijken.

Lisa van der Veen ging als eerste van start in categorie 1, ze heeft nog wat last van de groei en de benen gaan soms niet even hard als het koppie wil maar vandaag kon ze na een goede start behoorlijk doortrappen en netjes 13e van de 20 te worden.

2015 05 23 10.02.22

 

In categorie 2 stonden maar liefst 37 deelnemers aan het vertrek, waaronder Luuk van de Pol, Lars Smit en Elise Timmerman. Het tempo lag direct al erg hoog waardoor er diverse kleine groepjes ontstonden. Luuk, op z'n nieuwe Specialized kon zich het best handhaven en reed een sterke wedstrijd (11e) Lars Smit zat vlak daarachter en werd netjes 15e. Elise, die heel knap bezig is in haar eerste jaar, eindigde op een keurige 23e plaats.

Categorie 3 ging van start met 34 renners, waaronder twee Nederlands kampioenen en ook onze Isa Naberman en Carmen van der Veen. Het tempo lag direct hoog, maar zowel Isa als Carmen zaten goed voorin en koersten alert. Er bleven nog zo'n 16 renners over aan de kop dus moest er gesprint worden op een enorm lange aankomst van zeker 800 meter. Isa had de pech dat er iemand in haar wiel reed in de laatste bocht en zag haar kans op een hoge klassering in rook opgaan (16e). Carmen zat goed gepositioneerd maar ging misschien iets te vroeg vol sprinten dus zag er nog een paar passeren, maar wel een mooie 6e prijs.

2015 05 23 10.49.10 

In categorie 4 bleef een grote groep van de 47 deelnemers bijeen, Thom van de Pol en Bart Kortleve reden goed voorin en probeerden af en toe het verschil te maken. Het keerde echter uit op een massasprint waar Bart (22e) en Thom (24e) in het gedrang kwamen en niet mee konden doen voor de prijzen.
2015 05 23 11.14.48

Maar liefst 62 renners waaronder Rixt Tol en Ruben Kortleve vertrokken na de pauze in categorie 5. Ondanks het hoge tempo bleef ook hier een grote groep bijeen. In de sprint wisten zowel Rixt (6e) als Ruben (12e) een prima resultaat te boeken.

Sam Naberman en Daan van de Pol reden vervolgens in categorie 6 met een groep van 60 renners, beide NWH'ers lieten zich goed zien van voren, in de sprint pakte Daan heel kanp de 6e prijs, Sam werd netjes 24e.
2015 05 23 13.35.21

Niek van der Werf sprintte naar een hele nette 11e plek in categorie 7, waar een sterk peloton van 42 renners aan de start verscheen en liet zien de stijgende vorm door te zetten. Op naar het NK want hij wist met een minimum aantal wedstrijden door ziekte, alsnog een kwalificatie in de wacht te slepen. Goed gedaan!

 

­