Op Koningsdag reden een 5-tal jeugdrenners van de NWH de Ronde van Beilen. 

Vanwege het drukke programma was het vroeg opstaan dit keer, Lisa van der Veen hoorde de startbel al om 09:30 gaan.
Ondanks dat ze niet fit was, wilde ze het toch proberen en ging ze er als eerste vandoor om er al snel achter te komen dat ze misschien toch beter over had kunnen slaan want haar benen deden helemaal niet wat ze in gedachten had. Enigszins teleurgesteld kwam ze niet verder dan de 10e plek vandaag, volgende keer beter.

2015 Beilen Lisa

 

Categorie 3 vertrok in hoog tempo met 24 deelnemers. Na enkele ronden reden alleen de sterkste 10 nog aan de leiding, waaronder Isa Naberman en Carmen van der Veen. Het tempo bleef hoog en Carmen en Isa waren steeds voorin te vinden. Diverse uitlooppogingen werden teniet gedaan dus werd het sprinten voor de prijzen. In de lange finishstraat bleef Carmen goed wachten om niet te vroeg op kop te komen maar kwam de laatste meters iets tekort op de eerste 2, dus een mooie 3e plek. Isa zat bij het aangaan van de sprint net iets verder van achteren, sprintte voor wat ze waard was en eindigde kort daarachter als 10e, beide dames mochten naar de huldiging voor een welverdiende beker.

2015 Beilen Cat32015 Beilen Cat3 2

Na de pauze was het de beurt aan een uitgeslapen Rixt Tol, die de hele race haar gezicht van voren liet zien, ook hier lag het tempo hoog maar draaide het uit op een eindsprint. Bij de bel zat ze zeer goed van voren maar in het gedrang op het laatste rechte stuk viel ze iets terug om als 11e te eindigen.

2015 Beilen Rixt

Sam Naberman reed ook weer een prima wedstrijd in categorie 6. Meestal zijn het de dames in deze categorie die het podium bezetten maar vandaag reed er halverwege koers een knaap weg. Sam probeerde nog aan te haken maar miste net de aansluiting, hij bleef goed voorin koersen om op een knappe 8e plek te eindigen en mocht voor de 2e keer in 3 dagen naar de huldiging voor een mooie beker.

2015 Beilen Sam