­

Afgelopen weekend werd onder goede omstandigheden in het Orderbos in Apeldoorn de Jeugdronde van Gelderland gereden. Diezelfde dag was de start en finish van de Ronde van Gelderland voor heren 40+ en dames Elite op hetzelfde parcours. Het startschema voor de jeugd moest daarom strak gevolgd worden om niet verstrikt te raken in de rondes van de ladies of masters. De temperatuur was niet al te hoog maar wanneer het zonnetje wat ruimte kreeg was het toch zeer aangenaam. Het parcours bestond uit een ronde zonder echte bochten, met twee klimmetjes en met de finish berg op.

Deze dag stonden er 13 jeugdige renners van de NWH aan de start.

Lisa van der Veen mocht de spits afbijten in categorie 1. In het eerste rondje kon Lisa nog goed in de buurt blijven van de ander renners maar in het tweede rondje bleek het kimmen Lisa toch wel zwaar te vallen. Uiteindelijk finishte Lisa op een nette 10e plaats.

cat1

In categorie 2 waren het Elise Timmerman, Lars Smit en Luuk van de Pol die voor de NWH van start gingen. Elise wist hier het langst bij de kopgroep te blijven, Luuk en Lars hadden wat meer moeite met de klimmetjes. Na het knap uitrijden van de rondes eindigde Elise als 13e, Lars 14e en Luuk 15e.

cat2 1cat2 2cat2 3

Isa Naberman en Carmen van der Veen waren de volgende twee die zich klaar kon maken voor hun race. Na enkele rondjes bleek dat Isa nog niet helemaal fit was, ze moest helaas de strijd staken. Carmen kon zich goed voor in het peloton handhaven waar het niemand lukte weg te komen. In de massaspurt leek Carmen af te stevenen op een podiumplaats maar maakte een schakelfoutje en eindigde zo als 7e.

cat3

Vervolgens was het de beurt aan de binnenkomst van de Master 40+, presenteren van de ladies Elite, waaronder ook Marianne Vos. Na de start van de Ladies kon het programma van de jeugd weer zijn vervolg krijgen.

Thom van de Pol en Bart Kortleve gingen van start in categorie 4, beide renners waren regelmatig nadrukkelijk voor in het peloton aanwezig. Ook hier lukte het niemand bij het peloton weg te fietsen. Het kwam in deze categorie wederom tot een massasprint. Bart had zich in de laatste ronde in het peloton laten opsluiten waardoor een echte eindsprint niet meer mogelijk was, met als resultaat een 13e plek. Thom kon wel goed meesprinten en eindigde dan ook op een mooie 6e plek.

cat4 1cat4 2

In categorie 5 was het de beurt aan Rixt Tol en Ruben Kortleve. Na de start werd er in die categorie direct hard gekoerst. Na de tweede ronde kwamen de renners bijna allemaal met een rood hoofd van inspanning boven zonder dat het peloton was gebroken. Vanaf dat moment ging het tempo eruit en werd er rustig door gefietst, een enkele ontsnappingspoging werd nog gepareerd om vervolgens weer met en massasprint te finishen, Ruben werd hierbij 11e en Rixt 12e.

In Cat 6 startte Daan van de Pol, hij eindigde hier als 15e

In Cat 7 ging Niek van der Werf nog van start en werd hier als 25e geklasseerd.

­