­

Zondag 22 maart, een week eerder dan de vorige jaren, ging het wegseizoen van start in Doetinchem, meteen een plaatsingswedstrijd voor het NK.

In district Oost gaan dit jaar de wedstrijden om en om in een andere volgorde van start, zo was het als eerste de beurt aan categorie 5.

Hier stonden Rixt Tol en Ruben Kortjeve namens de NWH in het koude Doetinchem aan de start. Direct na de start ging 1 renner er vandoor en fietste solo naar de overwinning. Hierachter zat Rixt samen met nog een renner ronden lang achteraan te rijden maar werden toch nog ingelopen door het peloton met daarin Ruben. In de sprint om plek 2 werd Rixt 6e en Ruben 7e.

Vervolgens gingen Sam Naberman en Daan van der Pol  in categorie 6 van start. Hierin bleef het peloton bij elkaar, Sam sprintte verdienstelijk naar de 8e plaats en Daan kwam als 21e over de finish.
Niek van der Werf mocht hierna in categorie 7 van start. Hierin werd hard gereden maar het hele peloton mocht zich gaan opmaken voor een massasprint. Hierin werd Niek 12e.

doetinchem2015 Niek

Na de pauze ging Lisa van der Veen in categorie 1 goed van start, ze reed de halve wedstrijd in een kopgroepje van 3 maar kwam nog net iets te kort om dit vast te houden.
Toch een knappe 4e plek.

doetinchem2015 Lisa

In categorie 2 reden 3 NWH'ers. Lars Smit, Luuk van de Pol en Elise Timmerman.
Lars miste net de aansluiting bij het voorste groepje en moest zo de lange stukken tegenwind alleen rijden, hij streed dapper voort, kwam zelfs nog dichterbij en eindigde netjes als 7e.
Niet ver daarachter werd Elise, die de dag ervoor nog de voorjaarscompetitie won, 9e en Luuk 13e.

doetinchem2015 Lars

21 renners, waaronder Isa Naberman en Carmen van der Veen gingen van start in categorie 3. Er werd behoorlijk doorgereden waardoor de groep al snel halveerde.
Carmen en Isa zaten constant bij de eersten en deden actief mee bij de diverse uitlooppogingen. In de lange eindsprint wist Carmen 2e te worden achter de Nederlands kampioen. Isa miste nipt het podium en werd heel knap 4e.

doetinchem2015 cat3

doetinchem2015 Carmen 

Als laatste reden Bart Kortleve en Thom van de Pol hun wedstrijd in categorie 4. Hier bleef een groot peloton bijeen, zowel Bart als Thom deden een uitlooppoging maar niemand kwam er weg.
In de massasprint eindige Bart als 6e en Thom als 19e

doetinchem2015 cat4

­