­

Zo’n 150 jongens en meisjes hadden zich ingeschreven, verdeeld over 7 categorieën.

Cat. 1:

In categorie 1 reden Isa Naberman uit Genemuiden en Carmen van der Veen uit Zwolle. Op een nat stratenparcours reed Isa vanaf de start een heel goede wedstrijd. Ze reed de zes volle ronden (5 kilometer) op kop of als tweede. De twee koplopers hadden een behoorlijk voorsprong op de achtervolgers. Carmen reed tijdens haar race op de 4e/5e plek. Isa werd uiteindelijk 2e en Carmen eindigde heel goed op de 6e plaats.

Cat. 2:

De wedstrijd over 8 kilometer ging van start met 2 WV Noord-Westhoek renners, Thom van de Pol uit Zwartsluis en Jelmer Prins uit Hasselt.Het was een spannende strijd waarin Thom de hele wedstrijd zo’n beetje op de zesde positie reed en erg z’n best deed om bij de kopgroep te komen. Dat lukte helaas niet. Jelmer reed een mooie wedstrijd, maar het leek alsof hij last had van de natte omstandigheden. Thom werd uiteindelijk 6e en Jelmer kwam op de 15e plaats binnen.

Cat. 3:

Rixt Tol en Milou Prins (beiden uit Hasselt) reden de wedstrijd over 12 kilometer. Rixt reed een goede wedstrijd en het lukte haar om vanaf het begin van de wedstrijd de derde positie te rijden. Ze kwam op zeker moment in een groepje van 3 renners en later 4 renners te zitten. De koploopster, en uiteindelijke winnaar was erg sterk en niet meer in te halen. Milou reed vanaf het begin op de 10e plek en iets later in de wedstrijd reed ze op de 15e plek. Ze kwam jammer genoeg alleen te zitten en dat was zwaar voor Milou.  Gelukkig haalde de koploopster Milou nog in en zo kon ze toch nog mooi een rondje samen oprijden met de koploopster. Rixt bleef intussen goed rijden en kon met het groepje waarin ze zat mooi naar de eindstreep. Ze moest helaas de anderen in haar groepje voorlaten en eindigde op een mooie 5e plaats. Milou reed de wedstrijd uit en eindigde op de 18e plaats.

Cat. 4:

Categorie 4 had een beetje pech, want tijdens de wedstrijd begon het hard te regenen. Sam Naberman uit Genemuiden en Daan van de Pol uit Zwartsluis reden beiden een goede wedstrijd. Sam reed vanaf het begin bij de eerste 5 renners. Zij reden zo goed dat ze een behoorlijke voorsprong kregen op de rest. Daan reed achter deze kopgroep op de 9e/10e plek. Sam kon in de kopgroep zo nu en dan het tempo aangeven door op kop te gaan rijden. Dat deed hij heel goed! Helaas kwam Sam in de laatste ronde als laatste de bocht uit en was het moeilijk voor hem om de eindsprint te winnen. Sam werd uiteindelijk 5e en dat is zeer goed gedaan. Daan had het zwaar deze ochtend, maar wist toch 15e te worden. Hij heeft ook erg goed gereden.

 

Cat. 5:

In categorie 5 reden het hele jaar al de meeste WV Noord-Westhoek renners. Tamara van der Horst uit Hasselt, Sabine Snoeijer uit Linde, Eva Jonkers uit Staphorst, Niek van der Werf uit Hasselt en Leon Amsink en Jarno Arendshorst uit Nieuwsleusen. De wedstrijd ging over 20 kilometer, en werd vanaf het begin hard gemaakt door een kopgroep met o.a. Tamara en Niek. Na enige pogingen om weg te rijden uit de kopgroep kwamen Tamara en Niek toch weer bij elkaar in de kopgroep. Eva moest na haar zware inspanningen aan het begin van de wedstrijd even tijd nemen om te herstellen en dat deed ze erg goed. Sabine had het deze middag zwaar en moest  helaas de kopgroep laten gaan. Ze reed samen met Eva de wedstrijd uit. Léon en Jarno zaten in een grote groep achter het groepje met Eva en Sabine. In de kopgroep was er weer een ontsnapping van een renster. Tamara en Niek moesten erg hun best doen om te volgen en het gat niet groter te laten worden. Eva en Sabine probeerden intussen de kopgroep te naderen, maar dat viel nog niet mee. Intussen reed er nog steeds één dame op kop (Marianne de Vegt) en Tamara en Niek volgen op zo’n honderd meter. Helaas kwam Jarno ten val en werd uiteindelijk 29e. Later die middag is hij nog naar het ziekenhuis geweest om foto’s van zijn heup te laten maken. Het jagende peloton haalde inmiddels de koploopster in en het tempo viel opvallend genoeg gelijk stil. Eva en Sabine fietsen goed door, maar kwamen toch niet bij kopgroep in de buurt. Tamara deed samen met Axel van der Tuuk nog een poging om weg te springen uit de kopgroep, maar dit lukte niet. Wederom viel het tempo in de kopgroep weer stil met nog 3 ronden te gaan. Tot de laatste ronde werd er in de kopgroep niet meer hard gereden. De jongens en meisjes spaarden zich voor de sprint die er komen ging. De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Axel van der Tuuk en Tamara werd knap tweede.

Niek eindigde op de 6e plaats. Kort daarachter kwamen Sabine en Eva binnen op de 9e  en 10e plaats. Léon werd, heel netjes, 15e.

Cat. 6:

Aan de start stonden de “Noord-Westhoekers” Bram Prins uit Hasselt, Mohs Klunder uit Nijeveen,

Karl van veen uit Rouveen, Aron Schillemans uit Vollenhove en 25 renners/rensters van andere verenigingen. De wedstrijd ging over 25 kilometer. Vanaf de start was het met name Bram die het tempo in de kopgroep aangaf. Er werd erg hard gereden op dit natte en lastige parcours. Met name in het begin van de wedstrijd zag je menig renner af en toe de bocht net niet halen, maar konden via de voetpaden nog op tijd corrigeren zonder te vallen. Mohs volgde goed op 3e/4e positie. Na een paar ronden vormde zich een kopgroep van 12 renners/rensters. Zij gingen met behoorlijke voorsprong op de volgers met grote snelheid rond. Aron kwam nog ten val, maar kon de wedstrijd gelukkig uitrijden. Op enig moment viel het tempo in de kopgroep stil. De jongens en meisjes waren erg gewaagd aan elkaar. Toch was het wederom Bram die probeerde weg te fietsen. Mohs zat op 4e/5e plek en moest diep in de beugels om bij te blijven. Het tempo was erg hoog! De achterblijvers werden inmiddels gedubbeld. In de kopgroep waren er nog een paar renners die probeerden weg te rijden, maar Bram en Mohs volgden goed. Nog 9 ronden te gaan. Karl en Aron bleven goed tempo rijden in hun groep. Tot de laatste ronde gebeurde er niet veel, dus de rijders konden zich opmaken voor de sprint. De laatste bocht werd goed genomen door Bram. Hij sprintte om de overwinning met  Iris Ton. Het was een prachtige sprint waar Bram net iets later zijn wiel over de finish drukte. Tweede plaats voor Bram! Heel goed! Mohs kwam wat ongelukkiger de bocht door, omdat hij werd afgesneden door een renner vóór hem; maar zoals WV Noord-Westhoek trainer Henk Wind na afloop al zei: “Geen excuus, je moet de tegenstanders nooit de gelegenheid geven je af te snijden”. Weer wat geleerd! Mohs werd toch heel netjes 8e!

Cat. 7:

De laatste wedstrijd van deze zaterdag. Tim Naberman uit Genemuiden was de enige rijder van WV Noord-Westhoek. Er stonden 20 renners aan de start voor de wedstrijd van 30 kilometer.

Tim reed ook vandaag heel goed voorin. Of hij sleurde aan kop, of hij reed op 2e/3e positie. Er ontstond een kopgroep met 15 man en Tim bepaalde het tempo. 14 ronden voor einde reed iemand weg uit de kopgroep. Tim volgde kort daarop. De hele club kwam uiteindelijk weer bij elkaar. De sprint werd gewonnen door Joël Zuidema uit Dokkum en Tim wist beslag te leggen op de 4e  plek. Tim was niet helemaal tevreden over zijn sprint, maar de 4e plaats was toch een heel mooi resultaat.

­