­

13 september 2014: Onder prachtige weersomstandigheden hebben wij allen deze wielerronde mogen beleven. ’s Ochtends voor 8 uur waren veel ouders al flink in de weer om het hele parcours gereed te maken: tenten opbouwen, reclame vlaggen en spandoeken ophangen, lunchpakketten klaarmaken. Kortom, er was al heel wat werk te doen.

Om 10.30 was iedereen zo ver, de verschillende categorieën konden van start. Bij alle categorieën waren 6 prijzen te winnen en een aanmoedigingsprijs.

 H5F0024

Categorie 1:
De Noord-Westhoek was sterk vertegenwoordig in deze categorie door Elise Timmerman, Luuk v/d Pol, Lisa van der Veen, Nadia Amsink en Anna-Linn Broersma.
Er waren 6 ronden te rijden. Na de eerste ronde rijdt Elise Timmerman samen met Luuk van de Pol voorin het peloton. Lisa, Nadia en Anna-Linn rijden daar kort achter. 

De volgende ronden verandert daar niet veel in. Luuk en Elise doen om en om erg hun best om voorop te rijden. De laatste ronde gaat in met Elise op kop. Het was een spannende wedstrijd voor de Noord Westhoek rijders.
Uiteindelijk eindigt Luuk net iets voor Elise op de 9e plaats en Elise dus op de 10e plaats. Anna-Linn komt op de 14e plaats binnen, Lisa op de 15e plaats, en Nadia op de 17e plaats.

Allemaal heel erg goed gereden hoor!

Categorie 2:
8 ronden te rijden door Isa Naberman en Carmen van der Veen. Na de eerste ronde was er direct al een kopgroep van drie rijders waaronder Carmen en Isa.
Er wordt erg hard gereden door de beide dames. Ondanks het harde rijden sluiten 2 rijders bij de kopgroep aan. 3 rijders achter de kopgroep doen hun best om aan te sluiten.
Isa en Carmen houden het tempo erg hoog. De kopgroep gaat nog groter worden. Er komt een zesde rijder aansluiten. Met deze 6 rijders gaat deze kopgroep de laatste ronde in. Carmen en Isa blijven heel erg goed voorin rijden. De eindsprint wordt gewonnen door Carmen van der Veen en Isa eindigt heel kort daarop op de 3e plaats. 

Heel mooi podium met twee Noord-Westhoek rijders! Geweldig!

Categorie 3:
12 ronden te rijden door Bart Kortleve, Thom van de Pol.

Na de eerste ronde ontstaat er een groot peloton met 3 achterblijvers. Bart rijdt mooi voorin mee en Thom zit daar kort achter. De volgende ronden verandert hier niet veel in.
Met nog 4 ronden te gaan rijdt Bart nog heel mooi voorin mee. Tom zit in het midden van het peloton. De rijders kijken naar elkaar in afwachting of er nog iemand gaat wegrijden? Er rijdt echter niemand weg. Dan, vlak voor de laatste ronde is er een valpartij vlak voor de finishlijn. Tom zit helaas ook bij deze valpartij, maar kan toch weer verder op enige achterstand op de grote peloton. Kan hij nog aansluiting vinden in de laatste ronde? Helaas komt Tom niet meer bij de kopgroep. In de eindsprint wordt Bart toch knap 6e. Thom eindigt op de 16e plaats.

Categorie 4:
Rixt Tol en Ruben Kortleve mogen de Noord Westhoek vertegenwoordigen in deze categorie.
De eerste ronden rijden Rixt en Ruben rond de 6e en 7e plek in het peloton. Er is één renner vooruit. Rixt en Ruben zitten op zo’n 20 meter achter de koploper. Op een bepaald moment zitten Rixt en Ruben in een groepje van 4 renners in de achtervolging op twee koplopers. Ruben leidt dit groepje achtervolgers in één van de laatste ronden. Met nog 5 ronden te gaan is de achterstand voor de overige renners al te groot. Ruben en Rixt zitten inmiddels in een groep van 7 renners op zo’n 45 seconden achter de twee koplopers. Eén renner weet met nog twee ronden te gaan zich los te fietsen van deze 7 achtervolgers en gaat voor de derde plaats.

Rixt en Ruben gaan voor de 4e tot en met de 6e plaats strijden. In de eindsprint van dit achtervolgende peloton wordt Ruben heel knap 6e, en Rixt wordt knap 8e.

Categorie 5:
Sam Naberman is de enige Noord Westhoek renner in deze categorie.
Vanaf de start wordt er erg hard gereden. Het hele peloton wordt uit elkaar gereden, maar Sam blijft heel knap met nog 8 renners vooruit rijden. Deze kopgroep van 9 renners rijden de vele ronden erg hard. De achterblijvers worden dan ook al snel gedubbeld. Sam rijdt heel slim. Hij blijft netjes voorin het peloton rijden, en doet geen onnodig kopwerk. Goede tactiek door vader Erik ingefluisterd vlak voor de wedstrijd J??
Bij het ingaan van de laatste ronde zit Sam nog mooi van voren. Ergens onderweg gaan er helaas een aantal renners voorbij Sam en Sam eindigt uiteindelijk op de 8e plaats. Sterk gereden Sam! Volgende keer pak je ze ook in de laatste ronde!!

Categorie 6:
Sabine Snoeijer, Eva Jonkers, Tamara van der Horst, Leon Amsink, Yvar Kortleve, Niek van der Werf en Jarno Arendshorst rijden in deze categorie voor de Noord Westhoek.
Wij zijn dus erg sterk vertegenwoordigd tijdens deze wedstrijd. Al snel in de wedstrijd vormt zich een kopgroep met Tamara, Eva, Sabine, Yvar en Niek, daarachter zitten Leon en Jarno.
Er rijdt op enig moment één renner weg uit de kopgroep. De volgende ronden rijden de achtervolgers erg hard om deze koploper te achterhalen. Yvar zit dan in groepje met Jarno en Leon, waar Jarno op een gegeven moment helaas moet afhaken. Sabine lijkt ook te moeten afhaken, maar herstelt zich heel goed door de volgende ronde weer bij het achtervolgende peloton te zitten. Er zijn inmiddels twee koplopers die ook wegblijven.

Yvar, Leon en Jarno zitten op enige afstand en mogen afsprinten om als achterblijvers de koplopers niet in de weg te rijden. De jongens eindigen uiteindelijk op respectievelijk de 22e , 24e en 33e plaats.
De laatste ronden voor de koplopers en het achtervolgende peloton gaan onveranderd in. Eva Jonkers eindigt uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 7e plaats. Sabine zit daar kort achter op de 8e plaats, Tamara op de 9e plaats en Niek op de 11e plaats.

Categorie 7: 
Bram Prins (de plaatselijke favoriet), Mohs Klunder en Karl van Veen gaan vandaag als laatsten van start. 
Er wordt vanaf de start erg hard gereden en het hele peloton ligt dan ook direct uit elkaar. Bram geeft goed gas en er ontstaat een kopgroep van 11 renners. Karl moet helaas lossen.

Op enig moment is er een éénzijdige valpartij waarbij Jesper Oost zijn achterwiel breekt. Gelukkig waren er geen overige renners hiervan de dupe, behalve Adam de Boer die enige achterstand opliep. Er zijn op dat moment nog 9 jongens die op kop rijden. Bram probeert nog weg te rijden en krijgt een paar renners mee. Mohs moet helaas laten gaan en blijft in de achtervolging met nog drie renners op de kopgroep van 5 renners waaronder Bram die erg sterk rijdt. Het groepje van Mohs blijft toch wel sterk rijden in de achtervolging op de voorste groep van Bram. In de voorste groep is wat onenigheid over wie wel of niet op kop moet rijden. Mede daardoor komt het achtervolgende groepje van Mohs weer bij de koplopers. De kopgroep uit het begin van de wedstrijd is weer compleet en bestaat uit 9 renners. Met nog 4 ronden te gaan probeert Tim Marsman nog een keer weg te rijden, maar dit mislukt. Mohs heeft erg veel kracht verloren bij het achterhalen van de koplopers en kan niet veel meer doen dan volgen.

De eindsprint wordt ingezet en wordt knap gewonnen door Bram. Zeer verdiende winnaar!
Mohs wordt uiteindelijk 9e. Beetje teleurstellend, maar toch ook wel tevreden gezien de laatste weken waarin Mohs terugkwam van een langdurige verkoudheid.

De foto's staan in het album!

 

­