­

Zaterdag stond de jeugdronde van Almelo op het programma. Op het clubparcours van de Zwaluwen waren mooie koersen te zien.

Als eersten stonden Isa Naberman en Carmen van der Veen aan de start. Na een slechte start knokte Isa zich keurig naar voren. Ze liet een mooie wedstrijd zien en behaalde een prachtige derde plaats. Carmen reed eveneens een sterke wedstrijd. Ook zij mocht een beker in ontvangst nemen. Ze eindigde als 8e.

 

Jelmer Prins was na de dames aan de beurt. Hij eindigde als 15e. Milou Prins en Rixt Tol reden in categorie 3. Rixt reed sterk voorin het leidende peloton. Rixt sprintte heel goed mee en finishte als 6e.
Na de wat moeizame start van Milou herstelde ze zich goed en reed de wedstrijd prima uit. Zij kwam als 11e over de meet.

Als laatste voor de pauze was het Sam Naberman die zijn kunsten mocht laten zien. In deze categorie werd er mooi aangevallen. Sam reed alert en het lukte geen enkele renner om te demarreren. In de eindsprint werd Sam 7e.

In cat.5 gingen Sabine Snoeijer, Eva Jonkers en Niek van der Werf van start. In het begin van de koers ging het erg hard en was er een 10 koppige kopgroep met de 3 NWH ers goed van voren. Gedurende de koers ging het tempo naar beneden en kwamen er steeds meer renners terug zodat ze met een grote groep  gingen sprinten voor de zege. In de laatste bocht ging het mis voor Niek die door het gras moest. Sabine en Eva sprinten erg mooi naar respectievelijk de 4e en 6e plaats. Niek finishte nog als 12e.

In cat.6 stonden Bram Prins en Mohs Klunder aan de start. Beide renners lieten zich goed van voren zien en hielden het tempo dan ook hoog in de kopgroep met 15 renners. In de eindsprint kwam Bram verdienstelijk als 5e over de streep en Mohs finishte als 11e.

Als laatste was het de beurt aan Tim Naberman. Tim fietste de gehele wedstrijd aan kop van de kopgroep. Helaas kwam hij niet weg en moest dus gaan sprinten voor de overwinning. Tim sprintte zich keurig naar een 6e plaats. Volgende week staat onze eigen jeugdronde van Hasselt op het programma. Op het mooie straten parcours hopen de NWH renners op mooie koersen met sportieve prestaties.

­