Zondag 8 juni werd in het Zeeuwse Philippine het NK verreden voor de jeugd. Een grote afvaardiging van 15 renners van de Noordwesthoek was geselecteerd voor deze dag die bol stond van de sportieve en gezellige hoogtepunten.

Het parcours kenmerkte zich door smalle weggetjes die uiteindelijk leidden naar de brede finishstraat.  Dit betekende dat in menig categorie een grote groep renners bij elkaar bleef en de uitslag werd bepaald door een massasprint.

Halverwege de middag stonden de jongens van categorie 6 aan de start. Dit was een geweldige wedstrijd voor het toegestroomde publiek. Er werd gedemarreerd, het peloton reageerde niet en later weer wel, serieuze ontsnappingen en uiteindelijk toch een sprint voor het peloton. Het was Niek van de Werf die zich in dit geweld uitstekend staande wist te houden. In het denderende geweld van de eindsprint was de koek echter bijna op. Niek finishte op een 38e plaats.

In de laatste wedstrijd van deze dag, het was toen ondertussen kwart over 6, stonden Carmen van der Veen en Isa Naberman aan de start. Carmen had een enorm sterke opening. Ze leidde de categorie door de eerste ronden. Het was heel spijtig voor haar dat ze deze sterke rijstijl niet vol kon houden. Ze bleef wel aansluiting houden bij de kopgroep. Isa werd door de wedstrijd heen steeds sterker. Zij vocht zich een weg naar voren en hield het goed vol. In de eindsprint resulteerde dit voor Isa in een 10e en voor Carmen in de 11plaats.

De uitslagen van deze dag waren als volgt:

  Naam: Uitslag
Categorie 1: Lisa van der Veen 7
Categorie 1: Luuk van de Pol 23
Categorie 2: Isa Naberman  10
Categorie 2: Carmen van der Veen 11 
Categorie 3: Thom van de Pol 23 
Categorie 4: Rixt Tol 22 
Categorie 4: Milou Prins 49 
Categorie 5: Sam Naberman 51 
Categorie 5: Daan van de Pol 36 
Categorie 6: Tamara van der Horst 14 
Categorie 6: Eva Jonkers 17 
Categorie 6: Sabine Snoeijer 30 
Categorie 6: Niek van der Werf 38 
Categorie 7: Bram Prins 17 
Categorie 7: Mohs Klunder 25 
     

We kijken terug op een mooie dag. Voor sommigen kwamen de verwachtingen niet helemaal uit, maar deze teleurstelling was gelukkig nooit van lange duur. Het sfeervolle samenzijn, het elkaar aanmoedigen vierde de boventoon en daarom kunnen we spreken van een geslaagd NK 2014.