­

Op Hemelvaartsdag begonnen 11 renners van de NWH aan de Jeugdmeerdaagse in Emmen.

Dag 1:

Die dag begon vroeg in de ochtend met een lastige proloog op het nog natte wegdek. Om het klassement zo goed mogelijk te beginnen, reden ze allemaal voor wat ze waard waren, met goede uitslagen als gevolg.
Er werden maar liefst 6 top tien plaatsen genoteerd, Niek werd knap 11e.

's Middags volgde de Omloop van Dalen. De temperaturen waren laag en het parcours lastig, met een moeilijke laatste bocht en een kasseienstrook in de sprint. Lisa had de proloog nog in haar jonge benen en vond het parcours maar niks. Ze reed wel de wedstijd in categorie 1 netjes uit maar dacht al aan de klassieker van morgen.

Isa en Carmen gingen in categorie 2 voor de eindprijzen. Ze reden goed voorin maar na een tussensprint verloren ze de aansluiting met de koplopers en moesten vechten om terug te komen. Dat ging niet meer lukken maar werden toch nog 6e en 5e en konden hun dagprijs ophalen.

Milou en Rixt reden in categorie 4, Milou mistte de aansluiting maar reed in goed tempo de wedstijd uit. Rixt kon zicht voorin handhaven maar kwam in de lastige sprint niet goed uit. Toch reed ze nog naar een nette 11e plek.

Sam reed een goede wedstrijd waarin hij regelmatig van voren te zien was. Het werd een sprint met een grote groep waarin hij opgesloten zat en een hoge klassering aan zich voorbij zag gaan.

Eva, Sabine en Niek mistten de slag in categorie 6 waar het tempo vanaf de start enorm hoog lag. Ze reden sterk mee in een grote 2e groep waarbij het even leek of ze nog terug konden komen. In de sprint eindigden Eva en Niek voorin, Sabine kreeg helaas problemen met haar ketting en kon lopend de achtervolgende groep nog net voorblijven. Jammer want na een uitstekende proloog viel ze hierdoor terug in het klassement.

Mohs en Bram reden, zoals gewoonlijk, de hele wedstrijd sterk van voren en waren mede verantwoordelijk voor het hoge tempo. Toch draaide het uit op een massasprint waar Bram sterk naar plaats 3 sprintte. Mohs werd in het gedrang 12e.

Dag 2:

Vrijdag stond, onder prachtige weersomstandigheden, de "Ron Gerritse Memorial Klassieker" op het programma. Toch wel een van de mooiste wedstrijden van het jaar voor de jeugd. In een grote karavaan met politiemotoren en materiaalwagens reden de diverse categorieen hun afstand over de Drentse (klinker)wegen om te finishen op de mooie baan van de WSV Emmen.

Lisa vond haar eerste klassieker natuurlijk enorm spannend. Ze hield de rest goed in het zicht zodat ze wist waar ze heen moest, kwam mooi op tijd binnen en was een hele ervaring rijker.

Isa en Carmen hadden al meer ervaring met de klassiekers en dat lieten ze zien. Ze reden goed voorin en bepaalden mede het hoge tempo waardoor er een kopgroep van 9 ontstond. Het was Carmen die als 3e door de laatste bocht kwam en met een banddikte de sprint won en deze klassieker op haar naam schreef. Isa kwam minder goed uit maar eindigde toch netjes als 9e.

Rixt en Milou reden in categorie 4 een langere afstand. Milou reed in een goed tempo net achter de kopgroep en zette een nette uitslag neer. Rixt moest in de sprint helaas wat punten laten liggen omdat ze niet meer op tijd naar voren kon en eindigde op een 19e plek.

Sam zat wederom goed van voren en sprintte naar een goede 18e plek in een grote goep.

In categorie 6 zaten alle 3 de NWH-ers er goed bij. In de massasprint werden Eva en Niek heel knap 13e en 15e. Sabine had wederom te maken met kettingproblemen en kwam net achter het peloton binnen.

De wedstrijd van Bram en Mohs draaide ondanks het hoge tempo, diverse uitlooppogingen en de wind, uit op een massasprint. Bram sprintte in zijn gele trui heel knap naar de overwinning in deze klassieker en ook Mohs legde met zijn 14e plek de basis voor een goede einduitslag.

klassieker carmen bram

Dag 3:

Zaterdag werd bepalend voor de einduitslagen met 's morgens een tijdrit en 's middags een criterium op de baan in Emmen. Iedereen reed wederom een prima tijdrit en er werden 4 top tien uitslagen neergezet.

In de laatste wedstrijd kon Lisa de andere renster van haar leeftijd weer achter zich houden en eindigde zo als 14e.

Dat 5 keer koersen in 3 dagen iets anders is dan een gewone wedstrijd merkten ook Carmen en Isa. Na in de eerste ronde nog van voren te zitten kregen ze het allebei moeilijk in de klimmetjes op het parcours. Toch konden ze allebei nog finishen in de kopgroep op een 8e en 9e plek. In de einduitslag stonden ze beide op het podium met een 5e en 8e prijs.

Na de knappe tijdrit van 's ochtends voelden ook Milou en Rixt de benen. Milou reed netjes uit en werd zo 39e in het eindklassement. Rixt kwam door de eindsprint met een 12e plek net iets te kort voor een eindprijs. Ze kan met een 9e plaats terugkijken op een zeer goed gereden meerdaagse, als ze deze stijgende lijn doorzet zit een eindpodiumplaats er volgend jaar zeker in.

Sam deed er alles aan om in de laatste wedstrijd een hoge uitslag neer te zetten. Reed wederom goed van voren en reageerde op een uitvalspoging. In het gedrang van de massasprint finishte hij als 23e met plaatst 24 als resultaat in het klassement.

Niek, Eva en Sabine zaten alle 3 goed van voren in de laatste wedstrijd. Ondanks diverse uitlooppogingen werd het een sprint met een grote groep waarin Sabine heel knap naar een 6e plek en een dagprijs sprintte. Niek en Eva eindigden netjes op nummer 18 en 19.

Bram en Mohs hadden een klassement te verdedigen en zaten dus steeds goed van voren. Er was een renner die ontsnaptte, dus moest er gesprint worden voor de 2e plek. Bram kwam goed uit de bocht, werd 3e na wederom een sterke sprint en wist zo een 2e plaats in het eindklassement vast te stellen. Ook Mohs zorgde met een knappe 10 plek dat hij plaats mocht nemen op het eindpodium voor plaats 8. 
Bram stond tevens als 3e op het podium van het sprintklassement.

Met 11 renners wist de ploeg zich als 7e van de 36 in het ploegenklassement te plaatsen.

podium cat2
podium cat7

Op naar de Happy Meal kon iedereen terugkijken op een mooie 3-daagse met goede resultaten, prima weer en een uitstekende organisatie.

Foto's volgen in het album. 

De volledige uitslagen:

Naam Categorie Proloog Omloop Dalen Klassieker Tijdrit Criterium Eindklassement
    Donderdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zaterdag  
Lisa van der Veen 1 13 15 15 14 14 14
Isa Naberman 2 5 6 9 8 9 8
Carmen van der Veen 2 6 5 1 6 8 5
Milou Prins 4 41 41 36 34 38 39
Rixt Tol 4 5 11 19 6 12 9
Sam Naberman 5 24 31 18 18 23 24
Eva Jonkers 6 21 20 13 16 19 18
Sabine Snoeijer 6 6 27 33 13 6 16
Niek van der Werf 6 11 18 15 7 18 13
Mohs Klunder 7 8 12 14 12 10 8
Bram Prins 7 4 3 1 9 3 2
­