­

Zondag 18 mei stonden er 3 rensters van de NWH aan de start van de Marion Gödde meisjesronde op het mooie maar zware parcours van WTC de Mol in Dordrecht. Onder prachtige weersomstandigheden startte de 7 jarige Lisa van der Veen als eerste in categorie 1 voor 4 rondes van 1700m. Dat betekende ook 4 keer een lastige klim maar door steeds de juiste versnelling te kiezen reed ze prima naar boven.
Omdat er een aparte klassering was voor haar eigen leeftijdsklasse werd ze beloond met een mooie beker en bloemen.

DordrechtLisa2014

In categorie 2 vertrok Carmen van der Veen in een sterk deelnemersveld met oa. de nationale kampioen voor 6 ronden. Al snel ontstond er een kopgoep van 6 renners waarin Carmen het in het begin bergop best lastig had.
Na 3 ronden kreeg ze het juiste ritme te pakken en zo gingen ze met z'n 5-en de laatste ronde in. Vlak voor de laatste bocht ging ze als eerste de lange sprint aan en tot 100 meter voor de streep zag het er goed uit.
Het laatste stukje vals plat was helaas net te lang en viel ze wat stil. Toch een knappe 4e plek.

DordrechtCarmen2014

Sabine Snoeijer heeft dit seizoen de vorm goed te pakken. Met zomerse temperaturen startte ze in categorie 6, ondanks het zware parcours bleef hier een grote groep bijeen waarin ze steeds goed van voren zat.
Bij de sprint was het behoorlijk dringen en raakte ze opgesloten waardoor er dit keer geen hoge klassering in zat. Toch kan ze weer terugkijken op een goede wedstrijd.

DordrechtSabine2014

­