­

Afgelopen zaterdag werd de jeugdronde van Enter verreden. Onder barre weersomstandigheden moesten de renners punten zien te verdienen tijdens deze selectiewedstrijd voor het NK wegwielrennen.

Lisa van der Veen beet de spits af. Terwijl de supporters konden schuilen in de tent, klikte zij de schoenen vast op haar pedalen. Lisa reed een zeer gecontroleerde wedstrijd en liet zich niet van de wijs brengen door de regen. Zij finishte als 11e.

In categorie 2 stonden Isa Naberman en Carmen van der Veen aan de start. Ondertussen was het wegdek nat en daardoor glad geworden. Voor Isa eindigde de wedstrijd al erg snel. Zij kwam, waarschijnlijk door het gladde wegdek, in een bocht lelijk ten val. De jonge renster kreeg een aantal andere renners over zich heen en bezeerde zich flink.

Na onderzoek door de EHBO bleek het verstandig even een bezoek aan het ziekenhuis te maken. Iedereen was blij toen we Isa aan het eind van de middag weer zagen met natuurlijk haar vertrouwde glimlach.

IsaEnter2014

Ondertussen streed Carmen verder in de wedstrijd. Knap van Carmen dat ze zich, ondanks de schrik door de valpartij, op de race kon focussen. In de eindsprint finishte zij als 3e. Alweer een podiumplaats voor deze dame.

Als laatste voor de pauze mochten Rixt Tol en Milou Prins aan de start verschijnen. Rixt settelde zich sterk in de kopgroep van 4 renners. Zij reed een prima wedstrijd. In de eindsprint eindigde Rixt als 4e. Milou had het moeilijk in de regen en de wind. Zij reed de wedstrijd uit en finishte als 21e.

Na de pauze was het de beurt aan Sam Naberman. Het parcours in Enter gaat grotendeels door de open velden. Dat betekende voor het peloton dat het al snel verbrokkelde. Sam knokte een paar ronden alleen tegen de wind in. Gelukkig kon hij na een paar ronden toch nog weer aansluiting vinden. Sam finishte als 13e

In categorie 6 stonden als vanouds de meeste renners van de NWH aan de start. Niek van der Werf, Sabine Snoeijer, Eva Jonkers en Tamara van der Horst trotseerden de wind en de regen om tot een mooi eindresultaat te komen. Al snel in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van 5 renners met daarin Tamara. Het lukte helaas niet hier bij te blijven. In de groep die volgde en waarin ook Sabine, Niek en Eva zaten vond Tamara haar plek voorin. Nadat nog een paar renners waren ontsnapt, finishte Tamara als 8e. Niek finishte als 18e, Sabine eindigde als 24e en Eva, die het peloton helaas moest laten gaan, als 27e.

In de laatste categorie van deze barre zaterdagmiddag stonden de 3 oudsten van de NWH aan de start. Mohs Klunder, Karl van Veen en Bram Prins koersten onder de pittige omstandigheden hun race. Zo halverwege de wedstrijd ontsnapten 2 renners uit het peloton. Door het gebrek aan samenwerking in het peloton werd dit koppel niet meer teruggepakt. Na de finish van dit tweetal mocht het peloton strijden voor de 3e plaats. Al ver voor de laatste bocht zette Bram volop aan, kwam zo als eerste door deze bocht en sleepte een mooie podiumplek binnen. Mohs eindigde als 9e en Karl, die het peloton helaas moest laten gaan, zette zijn wiel als 20e over de streep.

Het was een bijzondere wedstrijddag met een vervelend tintje. Gelukkig vielen de gevolgen van de val in categorie 2 mee. Over 2 weken is de laatste plaatsingswedstrijd voor het NK. Dan mogen de renners aan de start verschijnen in Nijverdal.   

­