­

eva sabine tamara oldenzaal2014 2

Onder prima weersomstandigheden werd  in Oldenzaal door de categorieën 1 tot en met 7 gestreden voor de beste resultaten.

Categorie 1 :
Lisa van der Veen had een goede race en reed de wedstrijd netjes uit. Lisa werd 10e.
Luuk van de Pol was ook prima op dreef en reed een mooie wedstrijd waarin hij knap 7e werd.

luuk lisa oldenzaal2014

Categorie 2 :
Carmen van der Veen en Isa Naberman startten beiden in deze categorie. Carmen en ook Isa kwamen al snel in de 2e groep te zitten. Tijdens de wedstrijd was het Isa die veel kopwerk verrichtte. Op de meet bleek Carmen nog iets extra’s in de benen te hebben. Zij won de sprint en werd daarmee 4e. Isa kwam in deze tweede groep op de 7e plaats binnen.

isa carmen oldenzaal2014

Categorie 3 :
Tom van de Pol en Jelmer Prins hadden beide een snelle start. Helaas moest Jelmer in de loop van de wedstrijd een groot aantal renners voor zich laten gaan. Hij finishte uiteindelijk als 24e. Tom had uitstekende benen en reed een sterke wedstrijd. Hij kwam op de 13e plaats over de finish. Heel goed gereden, Tom!

Categorie 4 :
In deze categorie reden Milou Prins en Rixt Tol. Er was al snel een groepje weg. Rixt zat heel goed in de tweede groep. Milou reed haar eigen wedstrijd en eindigde op de 15e plaats. Rixt bleef in de tweede groep en kwam uiteindelijk als 7e over de finish; dat was heel goed, Rixt!

Categorie 5 :
In categorie 5 werd hard gekoerst. Sam Naberman en Daan van de Pol reden heel goed mee in het grote peloton. Sam reed veel in de kop van het peloton en bepaalde het tempo. Het zag er naar uit dat Sam voorin zou eindigen. Sam eindigde op de 8e plaats en Daan net daarachter op de 9e plaats. Heel knap gereden deze beide jongens!

Categorie 6 :
Vandaag voor het eerste keer dit seizoen de drie dames Eva Jonkers, Sabine Snoeier en Tamara van der Horst aan de start van een KNWU wedstrijd waar de NK punten te winnen waren.
Het was een sterk gereden wedstrijd van de dames. Ze bleven alle drie mooi in de kopgroep rijden.
Tot het eind van de wedstrijd bleef de kopgroep compleet en kwam het aan op de eindsprint.
Het werd een bijzonder spannende eindsprint waarin Eva 2e werd, Sabine 3e en Tamara op de 4e plaats eindigde.  Voor Eva en Sabine betekende dit de eerste podiumplaats van het seizoen. Groot was de blijdschap!

eva sabine tamara oldenzaal2014 1

Categorie 7 :
Ongeveer 20 jongens stonden aan de start van deze categorie. Bram Prins, Karl van Veen en Mohs Klunder maakten er weer een mooie wedstrijd van. Helaas was er geen mogelijkheid om uit te lopen met een paar rijders. Er werd hard gereden waardoor er na de eerste ronde al een kopgroep ontstond van zo’n 15 renners. Karl bleef weer goed meerijden in de kopgroep. Zowel Bram als Mohs reden regelmatig op kop om het tempo te bepalen. Het kwam ook deze week weer op de eindsprint aan. Bram en Mohs zaten goed voorin na het uitkomen van de laatste bocht. Karl zat daar iets achter.
Bram werd knap 4e en viel daarmee nog net in de prijzen. Mohs zat in het wiel van Bram en werd uiteindelijk 6e. Karl zat in het wiel van Mohs en werd knap 11e.

bram oldenzaal2014

­