­

 De zomertijd is weer ingegaan en dus gaat de zomeravondcompetitie weer van start. Een mooie serie wielerwedstrijden in de wijde regio rond Zwolle waar wielrenners van verschillende niveaus op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen. 

Op donderdag 20 april staat de eerste wedstrijd uit deze competitie gepland in Staphorst. De wedstrijden in Staphorst beginnen om 18.15 uur voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de senioren voor hun wedstrijd in de A- of B-klasse. Het parcours loopt over de Ebbinge Wubbenlaan, de Prinses Beatrixstraat en de Parallelweg, een ronde om evenemententerrein De Tippe. 

Het is een gevarieerd parcours met een viaduct, een klinkerstrook en een stuk langs het spoor waar de wind ervoor kan zorgen dat het peloton flink op de kant gezet wordt. Genoeg kansen voor de renners om er een mooie strijd van te maken. 

De organisatie van de zomeravondcompetitie in Staphorst is in handen van enthousiaste vrijwilligers van WTC Staphorst-Rouveen en Wielervereniging Noordwesthoek. Deze vrijwilligers organiseren op 29 juni ook een wedstrijd in Rouveen. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info

­