­

Zaterdag 28 mei was het dan eindelijk weer zover; De Jeugdronde van Hasselt! Meer dan 130 jeugdrenners uit het hele land kwamen in de verschillende categorieën in actie op het uitdagende parcours in de kern van Hasselt. De organisatie was in handen van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek (NWH). Diverse jeugdrenners van de wielervereniging Noordwesthoek gingen van start, met prachtige resultaten.

Om 10.30 uur klonk het startschot voor de eerste keer, toen de jongens en meiden van categorie 1 van start gingen in de strijd om de podiumplaatsen. Namens de NWH namen Vince Hooikammer, Benthe Veldman en Vera Brakke, alle drie afkomstig uit Staphorst, deel aan deze wedstrijd. De overwinning ging naar Lot Wijrdeman uit Beilen. Vince werd afgevlagd als vierde, Vera 10 en Benthe 11e.

In categorie 2 waren het Floris Akkerman uit Staphorst, Lisa Willering uit Nieuwleusen en Maxime Visscher uit Rouveen die namens de NWH volle bak koersten voor het eremetaal. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3e plaats voor Maxime, en dat in zijn eerste wielerwedstrijd. Een keurige 4e plaats voor Lisa, en een 6e plaats voor Floris. De overwinning ging naar Roan van der Meulen uit Hattem.

Vervolgens was het de beurt aan de renners en rensters van categorie 3. Ook in deze wedstrijd stonden er diverse lokale helden uit Staphorst aan de start. Jesse Dons, Bjorn Slager, Josephine Akkerman en Seth van der Sluis. Het tempo in deze wedstrijd lag hoog en na een zinderende slotronde was het Seth van der Sluis die met de eerste plaats aan de haal ging en waarin Jesse, Bjorn en Josephine keurig in het peloton finishen.

Als laatste race voor de lunchpauze was het de beurt aan categorie 4. Namens de NWH gaf Tristan Luchies acte de présence. Ook in deze rit lag het tempo enorm hoog. Siem Veneman uit Albergen trok de overwinning naar zich toe en Tristan werd uiteindelijk verdienstelijk 10e.

In Categorie vijf was vooraf de hoop namens de NWH gevestigd op Jaylinn Brakke, dit jaar al goed voor diverse podiumplaatsen. Helaas kon ze vanwege een blessure niet van start gaan in de ronde van Hasselt, waardoor er geen deelnemers namens de NWH actief waren in deze categorie. Het was wel een spannende wedstrijd en de overwinning ging naar Dido Jalving uit Klazinaveen.

Vervolgens gingen Vincent Akkerman en Aron van der Sluis, beiden afkomstig uit Staphorst, van start in de wedstrijd van Categorie 6. Al in de eerste ronde van deze wedstrijd was het vuurwerk, waarin een tweetal renners Laurens Dijkstra uit Woerden en Nick Riemeijer uit Nieuwe Pekela ontsnapten en vervolgens de gehele wedstrijd wegbleven uit de klauwen van het peloton. Laurens won en in de pelotonsprint werd Aron uiteindelijk 4e, en Vincent knap 5e.

In Categorie 7 staan altijd alleen jongens aan de start. Er stonden geen renners namens NWH aan de start, maar desalniettemin was het ook in deze krachtmeting weer smullen geblazen voor de wielerminnende toeschouwers. De overwinning ging naar Rune Olij uit Borne.

Al met al kijkt de organiserende wielervereniging Noordwesthoek op een zeer geslaagde editie van de jeugdronde van Hasselt, waarbij de dank uitgaat naar de diverse sponsoren en vele vrijwilligers.

­