Donderdag 21 april vond in Staphorst de eerste wedstrijd in de zomeravondcompetitie van 2022 plaats. Veel deelnemers vonden hun weg naar Staphorst, waar een gevarieerd parcours voor hen was uitgezet. De omloop bestaat uit asfalt, een lange klinkerstrook, een viaduct én een vlak lang stuk waar de wind vrij spel heeft.

Om 18.15 trapte de jeugd af in de C-, D- en E-klasse. Direct na de start was er volop strijd tussen deze jonge renners. In de E-klasse won Seth van der Sluis voor Roan van der Meulen en Rinze Vahl. In de D-klasse ging Jaylinn Brakke er met de winst vandoor. Jens Smit werd 2e en Tristan Luchies maakte het podium compleet.

Om 19.00 uur was het aan de senioren om de strijd met elkaar aan te gaan. In de B-klasse werd stevig doorgereden, waardoor de deur achterin het peloton wagenwijd openstond. Het peloton werd steeds kleiner, maar geen enkele poging tot ontsnappen lukte.

Met nog vier ronden te gaan lukte het André Brakke en Kasper Bisschop, allebei renners uit Staphorst, om te ontsnappen. Nog drie renners maakten vanuit het peloton de overstap en zo streden 5 renners om de podiumplekken. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Matthijs Leskens uit Zwolle. Kasper Bisschop uit Staphorst legde beslag op de tweede plek, Gerben Kroeze uit Zwolle werd derde.

In de A-klasse reed direct na de start een sterke kopgroep weg met diverse toppers uit de regio. Doordat alle sterke ploegen in de kopgroep vertegenwoordigd waren viel het stil in het peloton en kon de kopgroep een flinke voorsprong uitbouwen. In de finale waren er diverse pogingen om uit de kopgroep te ontsnappen, maar geen enkele renner kon wegblijven. In de laatste ronde maakten de renners zich op voor de sprint die met ruime voorsprong werd gewonnen door veelwinnaar Mark Prinsen uit Heerenveen. Remon Vos uit Staphorst werd tweede in zijn thuiswedstrijd. Jasper Schouten uit Harderwijk maakte het podium compleet.

De zomeravondcompetitiewedstrijden in Staphorst en Rouveen worden al jaren georganiseerd door enthousiaste leden van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Op donderdag 30 juni verwelkomen we de renners weer in de gemeente Staphorst. Dan starten de renners, zowel jeugd als senioren, in Rouveen.