­

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 14 oktober 12.00 uur.

Het coronavirus (COVID-19) heeft ook gevolgen voor de Nederlandse wielersport. In Nederland is het RIVM de organisatie die alle informatie heeft en voor de voorlichting over het verloop en de aanpak zorgt. De KNWU volgt de richtlijnen van het RIVM en draagt daarbij haar verantwoordelijkheid voor de wielersport. Het sportprotocol van NOC*NSF vormt hiervoor de basis. Lees hier wat de gevolgen voor de wielersport zijn.

UPDATE: Woensdag 14 oktober
Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober is duidelijk geworden dat de amateursport wordt stilgelegd. Wedstrijden zijn niet meer toegestaanVoor jeugd en jongeren tot en met 17 jaar geldt dat men onderling geen 1,5 meter afstand hoeft te houden tijdens het sporten. Houd de trainingen/activiteiten uitsluitend met eigen jeugdleden zodat er minder reisbewegingen zijn.

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen met maximaal vier personen samen trainen. Houd dan wel 1,5 meter afstand tot elkaar. Bekijk hier de tips over trainen in coronatijd. Kijk voor meer informatie over sporten in coronatijd op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie en veelgestelde vragen over het coronavirus

Meer algemene informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM. Het algemene sportprotocol kun je bekijken op de website van NOC*NSF. Ook voor veel gestelde sportvragen over het coronavirus verwijzen we je graag door naar de website van NOC*NSF.


­