­

UPDATE: Maandag 14 december

Het coronavirus (COVID-19) heeft ook gevolgen voor de Nederlandse wielersport. In Nederland is het RIVM de organisatie die alle informatie heeft en voor de voorlichting over het verloop en de aanpak zorgt. De KNWU volgt de richtlijnen van het RIVM en draagt daarbij haar verantwoordelijkheid voor de wielersport. Het sportprotocol van NOC*NSF vormt hiervoor de basis. Lees hier wat de gevolgen voor de wielersport zijn.

Tijdens de persconferentie van 14 december is duidelijk geworden dat volwassenen vanaf 18 jaar mogen sporten op 1,5 meter afstand van elkaar met niet meer dan 2 personen. Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn er geen extra maatregelen opgelegd. Jeugd en jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling dus geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten. Houd de trainingen en activiteiten uitsluitend met eigen jeugdleden zodat er minder reisbewegingen zijn.

Let op: een groep jongeren tot en met 17 jaar kan dus begeleid worden door maximaal twee volwassenen. Hierbij houden de begeleiders 1,5 meter afstand tot elkaar en de trainingsgroep.

Gebruik altijd het gezonde verstand en ga na of een groepstraining noodzakelijk is.

Bekijk hier de tips over trainen in coronatijd. Kijk voor meer informatie over sporten in coronatijd op de website van de Rijksoverheid.

Amateursport stilgelegd
In de amateursport vinden er geen wedstrijden meer plaats. Wedstrijden voor volwassenen vanaf 18 jaar zijn dus verboden. Voor jongeren tot en met 17 jaar geldt dat er alleen clubwedstrijdjes mogen plaatsvinden met leden van de eigen vereniging.


­