­

Terwijl Mathieu van der Poel nog bezig is om het met champagne vermengde modder achter zijn oren weg te poetsen na zijn met overmacht gewonnen wereldkampioenschap zijn de meeste wegrijders inmiddels weer begonnen met hun voorbereidingen op het wegseizoen.

Vanuit de regio hebben verschillende renners van Wielervereniging Noordwesthoek meegedaan aan de Nederlands kampioenschappen veldrijden.

Bij de nieuwelingen mocht Bart Kortleve uit Havelte zich tot één van de favorieten rekenen tijdens het NK in Rucphen. Hij reed lang mee aan de kop, maar tegen het einde van de wedstrijd lag het tempo net te hoog en brak ook nog zijn zadelpen, zo eindigde hij de wedstrijd als 6e. Bij de nieuwelingen meisjes kon Carmen van der Veen uit Zwolle na een goed seizoen geen kers op haar taart plaatsen. Carmen, bovenaan in het klassement, moest zich tevreden stellen met een 10e plek. In dezelfde categorie reden Elise Timmerman uit Staphorst en Joyce Mulder uit Meppel zich respectievelijk naar de 26e en 28e plaats. Bij de amateurs stonden 73 deelnemers aan de start. Er werd heel hard gereden en Gerard Haasjes reed een heel goede wedstrijd. Met een 9e plek maakte hij de verwachtingen meer dan waar. Net als Werner Vos, ook uit Staphorst, hij werd heel goed 15e.

Vorige week vonden de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Moergestel plaats. Wv Noordwesthoek had hier slechts één vertegenwoordiger en dat was Naomy Mulder uit Meppel. Liggend op een verdienstelijke 10e plek kreeg ze materiaalpech. Na de wedstrijd stak ze haar teleurstelling niet onder stoelen en banken vanwege haar 15e plek. Al met al was dat nog steeds niet slecht en ziet ze het wegseizoen met vertrouwen tegemoet.

 bartrucphencarmenrucphen

­