­

Beste leden,

Ook het bestuur van de WV Noordwesthoek ziet zich geplaatst voor het dilemma hoe om te gaan met haar activiteiten tijdens de heersende coronacrisis. Enerzijds is bewegen in zijn algemeenheid gezond en is er geen strikt verbod op buitensporten met groepen kleiner dan honderd personen. Anderzijds wil je als vereniging ook alles doen om gezondheidsrisico’s voor leden en hun omgeving te beperken.

De doorslag in onze afweging gaf onderstaand advies van NOCNSF dat ook via de KNWU aan onze vereniging is verzonden:
“Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en u ook oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.”

Dit heeft ons doen besluiten om alle door de WV Noordwesthoek georganiseerde activiteiten waaronder trainingen voorlopig te annuleren.

Het staat iedereen uiteraard vrij om individueel te gaan fietsen maar doe het verstandig en volg de adviezen van de overheid daarbij op. Zo dragen we allemaal ons steentje bij om onszelf en de mensen om ons heen te beschermen tegen besmetting.

Met vriendelijke groet,nieuw coronavirus in china

Wielervereniging Noordwesthoek

Het bestuur;

Bert Krale
John van der Veen / Henk van Dijk
Diederik Tuin
Edwin Knol
Geesje Brakke

Terwijl Mathieu van der Poel nog bezig is om het met champagne vermengde modder achter zijn oren weg te poetsen na zijn met overmacht gewonnen wereldkampioenschap zijn de meeste wegrijders inmiddels weer begonnen met hun voorbereidingen op het wegseizoen.

Vanuit de regio hebben verschillende renners van Wielervereniging Noordwesthoek meegedaan aan de Nederlands kampioenschappen veldrijden.

Bij de nieuwelingen mocht Bart Kortleve uit Havelte zich tot één van de favorieten rekenen tijdens het NK in Rucphen. Hij reed lang mee aan de kop, maar tegen het einde van de wedstrijd lag het tempo net te hoog en brak ook nog zijn zadelpen, zo eindigde hij de wedstrijd als 6e. Bij de nieuwelingen meisjes kon Carmen van der Veen uit Zwolle na een goed seizoen geen kers op haar taart plaatsen. Carmen, bovenaan in het klassement, moest zich tevreden stellen met een 10e plek. In dezelfde categorie reden Elise Timmerman uit Staphorst en Joyce Mulder uit Meppel zich respectievelijk naar de 26e en 28e plaats. Bij de amateurs stonden 73 deelnemers aan de start. Er werd heel hard gereden en Gerard Haasjes reed een heel goede wedstrijd. Met een 9e plek maakte hij de verwachtingen meer dan waar. Net als Werner Vos, ook uit Staphorst, hij werd heel goed 15e.

Vorige week vonden de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Moergestel plaats. Wv Noordwesthoek had hier slechts één vertegenwoordiger en dat was Naomy Mulder uit Meppel. Liggend op een verdienstelijke 10e plek kreeg ze materiaalpech. Na de wedstrijd stak ze haar teleurstelling niet onder stoelen en banken vanwege haar 15e plek. Al met al was dat nog steeds niet slecht en ziet ze het wegseizoen met vertrouwen tegemoet.

 bartrucphencarmenrucphen

Bericht voor alle Noordwesthoekers!

Donderdagavond 27 juni organiseren we weer het jaarlijkse clubkampioenschap.
Alle leden zijn welkom, er wordt ge(st)reden in diverse categorieën.(tijdrit, diverse spelvormen en een pelotonsrit)

Geef je z.s.m. per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We beginnen om 18.30 uur.

Tot 27 juni!

Wielervereniging Noordwesthoek is op zoek naar een trainer voor de groep nieuwelingen, junioren en beloften (jongens & meiden/dames).

Wij hebben een groep van ongeveer 20 renners waar we een trainer voor zoeken, of een oud wielrenner die zijn ervaring en passie over wil brengen op deze groep. Nu starten de trainingen 2 x per week ’s avonds vanuit Hasselt, in de aanloop naar het seizoen trainen we in het weekend overdag en op de dinsdag is er de mogelijkheid om op een verlichte baan in Staphorst (De Tippe) te trainen.

Voor de nieuwelingen en junioren jongens werken wij samen in een combi om een leuk wedstrijdprogramma aan te bieden.

Voor de nieuwelingen meisjes en junioren/belofte dames is er de mogelijkheid om naast het individueel inschrijven ook aan wedstrijden met het districtsteam mee te doen.

De mogelijkheid om een trainerscursus te volgen is er, vergoeding voor de trainingen en andere kosten overleggen we graag.
Voor meer informatie graag contact op nemen met:

Jan Jonkers

Tel: 0622791307 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugd  8 km Netto Tijd
Bart Kortleve 12.59.98
Fien Winters 13.24.30
Elise Timmerman 13.46.56
Joyce Mulder 14.40.58
5 Cas de Wilde 14.50.90
     
Ouderen 10,5 km  
1 Daan de Jong 14.53.10
2 Albert Tuin 14.57.20
3 Klarenzo van Elp 15.28.50
4 Ivo Verbeek 15.36.90
5 Klaas de Weert 15.49.10
6 Eva Jonkers 15.53.45
7 David van Dam 15.54.30
8 Ruth van Hulst 16.20.42
9 Ruben Kortleve 16.32.08
10 Xander Akkerman 16.38.32
11 Sam Naberman 16.55.70
12 Janine de Weert 17.57.70

 

­