Verslag trainingsweekend Ommen

Op 3 maart is de jeugd van de Noordwesthoek op trainingskamp geweest. Vrijdagmiddag om half 5 vertrok het peloton vanuit Hasselt richting Zwolle. Dat het licht regende voelden de renners niet eens, ze zijn immers wel wat gewend. Dat ze tegen de wind in moesten zagen ze slechts als een uitdaging. Bij de eerste stop stapte er een aantal renners in de bus, er zijn immers grenzen. De anderen gingen weer op weg naar de volgende stop: Dalfsen. Na een korte pauze klikten de schoenen weer in de pedalen en werd de tocht vervolgd naar De Wolfskuil in Ommen, waar ze binnen no time de al aanwezige ouders verrasten, die dachten dat ze nog lang de tijd hadden om de boodschappen uit te pakken.

Read moreVerslag trainingsweekend Ommen

Podiumplaatsen 2017 bijgewerkt

Winnares prestatieschaal april.

Anne-Lynn Akkerman heeft deze maand de prestatieschaal gewonnen. Ze was de beste over twee ritten. 

 

Bart Kortleve Nederlands Kampioen Veldrijden!

 M3A4195

 Verslag volgt!

RABOBANK Jeugdronde van Hasselt 10 september 2016

De inschrijving voor de Jeugdronde van Hasselt op zaterdag 10 september is beschikbaar via mijn knwu.
Allemaal graag zo spoedig mogelijk aanmelden zodat de organisatie rekening kan houden met het aantal deelnemers.

RvH2016

hasselt

 

 

Jeugdronde van Hoogeveen

Zaterdag 2 april reden 5 NWH’ers de Jeugdronde van Hoogeveen.

Lisa van der Veen was niet helemaal fit maar hield toch goed tempo en reed naar een 10e plek in categorie 2.
 M3A3056
In categorie 3 stonden Lars Smit en Elise Timmerman aan het vertrek. Elise reed zeer sterk van voren in de eerste groep, hield dit ook de laatste ronde vol en werd heel knap 5e.
Lars had nog wat moeite met het hoge aanvangstempo maar bleef goed doorfietsen met een 20e plek als resultaat.

 M3A3064 M3A3065

Joyce Mulder en Carmen van der Veen vertrokken voor 23 ronden in categorie 4 op de korte baan van De Peddelaars. Pas de 2e wedstrijd voor Joyce, de hoge snelheid in het begin heeft ze nog net niet in de benen maar dat ze kan fietsen liet ze wel zien, een keurige 15e plaats. Carmen reed de hele wedstrijd zeer attent van voren en sprintte naar een knappe 2e plaats.

 M3A3088 M3A3090

Eierrace Emmen 2016

Op maandag 28 maart trokken 12 renners van de NWH naar Emmen voor de eerste wegwedstrijd van het seizoen.
Onder natte omstandigheden en met windkracht 5 was het een in iedere categorie een ware slijtageslag.

In categorie 2 stonden 21 renners aan de start waaronder Joëlle Eenkhoorn en Lisa van der Veen, Joëlle kon direct aanhaken bij de kopgroep en werd knap 4e. Lisa viel iets terug maar hield later in de wedstrijd goed stand en eindigde netjes als 16e.

In categorie 3 vertrokken Lars Smit en debutante Fien Winters voor hun koers, allebei reden ze hun wedstrijd netjes uit op een 22e en 24e plek.

Isa Naberman en Carmen van der Veen moesten in categorie 4 direct alle krachten aanspreken want er werd vanaf de start gedemarreerd. 2 renners behielden voorsprong maar het waren Isa en Carmen die goed voorin meededen in de achtervolgende groep. Ze plaatsten zich netjes als 11e en 7e.

eierrace cat4

 

Read moreEierrace Emmen 2016

Opening wegseizoen 2016

Het was een prachtige dag, bekijk hier de beelden!

Read moreOpening wegseizoen 2016

Jeugdronde van Hasselt 2015

Zaterdag 12 september reden we onze eigen Rabo Jeugdronde van Hasselt, dit jaar gevolgd door een koers voor de amateurs. Al vroeg waren veel ouders en begeleiders in de weer om het parcours weer tiptop in orde te maken. De voorbije weken was er druk geflyerd door een aantal jeugdleden en mede daarom konden we rekenen op een groot aantal inschrijvingen en een zeer sterke bezetting in alle categorieën.

Om half 11 was de start voor Joëlle Eenkhoorn, Anna-Linn Broersma, Nadia Amsink en Lisa van der Veen in categorie 1. Het tempo lag direct erg hoog en al gauw werden er verschillen gemaakt. Joëlle kon zich handhaven in een groepje dat voor de prijzen reed en werd netjes 8e, Lisa reed ook een sterke wedstrijd, zat daar niet ver achter en werd 12e. Voor Anna-Linn (14e) en Nadia (16e) was dit pas de eerste wedstrijd dit jaar maar ze reden beiden een prima wedstrijd.

 M3A1739 M3A1765

 

Read moreJeugdronde van Hasselt 2015